דיווח: המועמד של טראמפ לתפקיד ראש ה-FBI קיבל אלפי דולרים ממקורב לפוטין

ה"וושינגטון פוסט" מפרסם כי קאש פאטל קיבל בשנה שעברה 25 אלף דולר מחברת קולנוע בבעלות אזרח רוסי-אמריקני המקדם תיאוריות קונספירציה ועמדות אנטי-מערביות

קאש פאטל, מועמדו של הנשיא דונלד טראמפ לתפקיד ראש ה-FBI. צילום: אי.פי

ה"וושינגטון פוסט" מפרסם הלילה (בין שישי לשבת) כי קאש פאטל, מועמדו של הנשיא דונלד טראמפ לתפקיד ראש ה-FBI, קיבל בשנה שעברה 25 אלף דולר מחברת קולנוע בבעלות אזרח רוסי-אמריקני המקדם תיאוריות קונספירציה ועמדות אנטי-מערביות. כך עולה ממסמכי הגילוי הנאות שהגיש פאטל במסגרת תהליך המינוי.

הנשיא האמריקני דונלד טראמפ, צילום: אי.פי

על פי המסמכים שהגיעו לידי "וושינגטון פוסט", פאטל קיבל את הכסף מחברת Global Tree Pictures מלוס אנג'לס, בראשות איגור לופטונוק, יוצר סרטים שפרויקטים קודמים שלו כללו קמפיין השפעה פרו-רוסי שמומן מקרן שהקים נשיא רוסיה ולדימיר פוטין.

"להרוס את חייהם של מי שעמד לצד טראמפ"

התשלום ניתן לפאטל עבור השתתפותו בסדרת דוקו המתארת אותו ובכירים נוספים מממשל טראמפ הראשון כקורבנות של קונספירציה שנועדה "להרוס את חייהם של מי שעמדו לצד טראמפ בניסיון להדיח נשיא שנבחר בדרך דמוקרטית".

בסדרה, ששודרה בנובמבר ברשת האינטרנט של טאקר קרלסון, נשבע פאטל "לסגור את מטה ה-FBI ולהפוך אותו למוזיאון של 'הדיפסטייט'".

קאש פאטל, מועמדו של הנשיא דונלד טראמפ לתפקיד ראש ה-FBI, צילום: אי.פי

פרטי התשלום מעוררים שאלות נוספות בקרב חברי קונגרס דמוקרטים ומומחי ביטחון לאומי ותיקים לגבי מינויו של פאטל. אם יאושר, הסוכנות האחראית על הגנה מפני פעולות ריגול רוסיות בתוך ארה"ב תהיה בראשות אדם שחודשים ספורים קודם לכן קיבל כסף ממי שנתפס כבעל ברית של הקרמלין.

הדמוקרטים מתנגדים באופן גורף למינויו של פאטל, ומציגים אותו כקיצוני חסר ניסיון ניהולי שישתמש ב-FBI כדי לנקום באנשים שהוא וטראמפ רואים כיריבים. בתוך כך, בעיתון מדווחים כי ההצבעה המתוכננת השבוע בוועדת המשפטים על מינויו של פאטל נדחתה לשבוע הבא בעקבות התנגדות חברי הוועדה הדמוקרטים.

נכס רוסי או סוכן קרמלין

המינוי מגיע בזמן שממשל טראמפ מאותת על שינויים אפשריים במדיניות ארה"ב כלפי רוסיה. טראמפ הטיל ספק בתמיכה האמריקנית באוקראינה, בעוד גורמים רשמיים בארה"ב ובאירופה מביעים חשש שהוא עשוי לשאוף לסיים את המלחמה בתנאים המועדפים על מוסקבה.

הקרמלין, מוסקבה, צילום: אי.פי.איי

לופטונוק, יליד אוקראינה שעבר מרוסיה ללוס אנג'לס ב-2008, ביקר במוסקבה לפחות שלוש פעמים בין 2012 ל-2014 והביע בפומבי ביקורת על המחאות בקייב ב-2014 שהדיחו את הנשיא הפרו-רוסי של המדינה.

בראיון פודקאסט בשנה שעברה, הוא התייחס להאשמות נגדו: "לא אכפת לי שמאשימים אותי בהיותי נכס רוסי או סוכן קרמלין. אני מאמין שאנשי העולם צריכים חזון אלטרנטיבי לנרטיב של התקשורת הממסדית", כך לדבריו.

"יריבות דינמיות של ארה"ב"

מסמכים שהגיעו לידי ה"וושינגטון פוסט" חושפים כי לופטונוק פנה לדמיטרי פסקוב, דוברו הוותיק של הרודן הרוסי פוטין, בהצעה לפרויקט חדש שמטרתו "לעצור את תהליך מימון המלחמה, את אספקת הנשק ואת הצפת אוקראינה בכספים". במרץ 2023 מונה לופטונוק למנהל האמנותי של קמפיין השפעה רוסי שקיבל מימון של כ-31 אלף דולר מקרן שהקים פוטין.

ולדימיר פוטין, צילום: אי.אף.פי

דוברת פאטל, אריקה נייט, הגיבה לפרסום ב"וושינגטון פוסט" ומסרה: "מר פאטל עשה מעל ומעבר בתהליך הייעוץ והאישור הזה, כולל פגישות עם סנאטורים, גילוי ודיווח על כל מקורות ההכנסה, הגשת מאות עמודי מסמכים, מענה למאות עמודי שאלות לפרוטוקול, ועדות של שש שעות עם סבבים מרובים של שאלות בפני ועדת המשפטים של הסנאט".

טאקר קרלסון, שרשת האינטרנט שלו שידרה את הסדרה, אמר בראיון טלפוני קצר עם העיתון האמריקני: "אני פשוט לא יודע כלום על זה. לא עשיתי את הסרט, ובוודאי שלא שילמתי לקאש פאטל".

בסדרה עצמה, פאטל מתאר את רוסיה וסין כ"יריבות דינמיות של ארה"ב" אך טוען שמוסקבה אינה בין "האויבים האמיתיים" של ארצות הברית, הגדרה שהוא שומר לאיראן, לארגוני טרור כמו אל-קאעידה ולסוחרי סמים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר