טראמפ מקפיא את המימון לדרום אפריקה: "מפרים זכויות אדם"

נשיא ארה"ב טען כי "קבוצות מסוימות" במדינה זוכות ליחס "גרוע מאוד" והודיע כי יפסיק את המימון למדינה עד לחקירת הנושא • ברשת החברתית שלו, "Truth Social" כתב: "דרום אפריקה מחרימה אדמות - אנחנו לא נעמוד מנגד"

לקדנציה הזו טראמפ הגיע נחוש, כהונתו ב-20.1, לפני שבועיים בדיוק. צילום: רויטרס

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ פרסם היום (שני) ברשת החברתית שלו "Truth Social" כי "קבוצות מסוימות" בדרום אפריקה זוכות ליחס "גרוע מאוד" והודיע כי יפסיק את המימון למדינה עד לחקירת הנושא.

"דרום אפריקה מחרימה אדמות"

"דרום אפריקה מחרימה אדמות, ומתייחסת לקבוצות מסוימות באופן גרוע מאוד", כתב טראמפ. "ארצות הברית לא תעמוד מנגד, אנחנו נפעל. בנוסף, אפסיק כל מימון עתידי לדרום אפריקה עד להשלמת חקירה מקיפה של המצב!".

שגרירות דרום אפריקה בוושינגטון לא הגיבה לבקשת תגובה מחוץ לשעות העבודה הרגילות.

על פי נתוני הממשל האמריקני העדכניים ביותר, ארה"ב התחייבה להעביר כמעט 440 מיליון דולר בסיוע לדרום אפריקה בשנת 2023. דרום אפריקה מחזיקה כעת בנשיאות ה-G20, תפקיד שיעבור בהמשך לידי ארה"ב.

"דוחפים לרצח עם של אנשים לבנים"

בן בריתו הקרוב של טראמפ, אילון מאסק, נולד בדרום אפריקה. ב-2023 הגיב מאסק ברשת "X" לסרטון בו נראתה מפלגה דרום אפריקנית קיצונית שרה שיר ישן נגד האפרטהייד, "Kill the Boer", באומרו: "הם בגלוי דוחפים לרצח עם של אנשים לבנים בדרום אפריקה".

אילון מאסק. יליד דרום אפריקה, צילום: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock

בחודש שעבר אמר נשיא דרום אפריקה סיריל רמפוזה כי אינו מודאג מיחסי ארצו עם טראמפ. הוא ציין כי שוחח עם טראמפ לאחר ניצחונו בבחירות וכי הוא מצפה לעבוד עם ממשלו.

נשיא דרום אפריקה סיריל רמפוזה, צילום: אי.אף.פי

במהלך כהונתו הראשונה, טראמפ הצהיר כי ארה"ב תחקור טענות לא מבוססות על הרג נרחב של חקלאים לבנים בדרום אפריקה והשתלטות אלימה על אדמות. פרטוריה הגיבה אז כי טראמפ קיבל מידע מוטעה. לא ברור אם ממשל טראמפ אכן ערך חקירה.

משרד החוץ של דרום אפריקה מסר בתגובה: "אנו מצפים שיועציו של הנשיא טראמפ ינצלו את תקופת החקירה כדי להבין לעומק את מדיניות דרום אפריקה במסגרת דמוקרטיה חוקתית. גישה זו תקדם הבנה מושכלת שתעריך את מחויבותנו לערכים דמוקרטיים ולממשל תקין. ייתכן שאז יתברר כי חוק ההפקעה שלנו אינו חריג, שכן חקיקה דומה קיימת במדינות רבות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר