שכנותיה של ארצות הברית, מקסיקו וקנדה, נערכות הבוקר (ראשון) לתגובה להטלת המכסים של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, על סחורה מתוצרתן במהלך שעלול לגרום קשיים לכלכלתה של ארצות הברית.
נשיאת מקסיקו, קלאודיה שיינבאום, כינתה את הטענות כי לממשלת מקסיקו יש בריתות עם ארגוני פשע "השמצה". הנשיאה כינתה את התנהלותו של טראמפ "ביריונית" וקראה לו לשוב להידברות עם מקסיקו סיטי על הסוגיות שעומדות על הפרק.
הבית הלבן, בהודעתו, האשים את ממשלת מקסיקו ב"ברית בלתי נסבלת" עם ארגוני סחר בסמים מקסיקניים.
בהצהרה, שיינבאום קראה לארה"ב לעשות יותר כדי לדכא את הזרם הלא חוקי של רובים דרומה כדי לחמש את הקרטלים. המדינה שלה מוכנה לעבוד עם ארה"ב, היא אמרה. "בעיות לא נפתרות על ידי הטלת מכסים, אלא על ידי הידברות".
שיינבאום הורתה לשר הכלכלה של מקסיקו להגיב בצעדים הכוללים תעריפים ואמצעים נוספים, שלא פורטו. הם צפויים לכלול מכסי תגמול של 25% על סחורות אמריקאיות. מקסיקו היא שותפת הסחר הגדולה ביותר של ארצות הברית וחברות אמריקניות הפעילות במקסיקו תלויות בזרם תוצרת מארצות הברית על מנת להמשיך ולתפקד. בנוסף, ארצות הברית מייבאת מוצרים רבים, בעיקר סחורה חקלאית ממקסיקו. דבר שעלול לגרום לעליית מחירים דווקא בתקופה של אינפלציה.
טרודו: לא ניסוג
ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו אמר שגם ארצו תגיב. "לא ביקשנו להגיע למצב הזה", אמר ראש הממשלה והוסיף: "אבל לא ניסוג ממחויבותנו להגן על אזרחי קנדה".
טרודו הצהיר כי ארצו תטיל מכסים של 25 אחוזים על ייבוא אמריקני בשווי 155 מיליארד דולר אמריקני בתוך 21 יום. המכסים יוטלו בעיקר על משקאות אלכוהוליים אמריקניים כמו יין, ויסקי וכן על תוצרת חקלאית טרייה, בגדים, נעליים וקוסמטיקה. על אף העובדה שארצות הברית נמצאת במאזן מסחרי שלילי עם קנדה, כלומר ארה"ב קונה יוצר מקנדה מאשר מוכרת לה, עיקר הסחורה הקנדית היא חומרי גלם המשמשים את התעשייה האמריקנית ואילו האמריקנים מייצאים לקנדה בעיקר מוצרים מוגמרים שמכירתם מיטיבה את התעשייה המקומית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו