נשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ בגבול עם מקסיקו. צילום: אי.פי

אפקט טראמפ: מהגרים נוטשים את ארה״ב עוד לפני ההשבעה

גל של מהגרים, כולל כאלה השוהים בארה"ב באופן חוקי, בוחרים לעזוב עוד לפני כניסתו הרשמית של הנשיא הנבחר לבית הלבן • "התפכחות קשה להבין שאתה ומשפחתך אינכם רצויים"

[object Object]

הם לא מחכים לצווי גירוש או למבצעי אכיפה - מהגרים רבים בארה"ב כבר אורזים את חפציהם ועוזבים מרצון, עוד לפני השבעתו של דונלד טראמפ לנשיא ביום שני הקרוב.

שוטר הגירה אמריקני, צילום: אי.פי

זה בדיוק מה שרוצה טום הומן, המיועד לתפקיד שר הגבולות בממשל החדש, שהצהיר: "אם אתם רוצים לגרש את עצמכם, כדאי שתעשו זאת, כי אנחנו יודעים מי אתם ונבוא למצוא אתכם".

טראמפ וצוותו מקדמים את רעיון ה"גירוש העצמי", אסטרטגיה המבוססת על יצירת תנאים שיובילו מהגרים לעזוב מרצונם. במהלך כהונתו הראשונה, טראמפ מעולם לא הצליח לגרש יותר מ-350 אלף מהגרים בשנה, וכיום עומד תקציב מתקני המעצר על 41,500 מיטות בלבד - מה שמקשה על ביצוע גירושים המוניים.

מהגרים מקולומביה מטפסים על גדר ההפרדה בארה"ב, צילום: אי.אף.פי

מישל בריוס, פעילה ניקרגואית לשעבר בת 31, היא דוגמה למגמה. היא עזבה את ארה"ב בימים האחרונים למרות שהחזיקה באשרה הומניטרית תקפה לעוד כמעט שנה.

"חשבתי שבגלל שארה"ב אינה מדינת עולם שלישי כמו המדינות מהן רבים מאיתנו באים, התרבות כאן תהיה שונה. זו הייתה התפכחות קשה להבין שאתה ומשפחתך אינכם רצויים", אמרה בריוס לסוכנות הידיעות AP ימים ספורים לפני עזיבתה.

טום הומן המיועד לתפקיד שר הגבולות, צילום: אי.אף.פי

כמיליון וחצי מהגרים בארה"ב נמצאים במצב דומה - כמיליון במעמד של הגנה זמנית, וכחצי מיליון נוספים עם אשרה הומניטרית כמו זו של בריוס. טראמפ הצהיר כי בכוונתו לבטל את שני המסלולים הללו.

בריוס, שהייתה ממובילות מחאת הסטודנטים בניקרגואה נגד משטרו של דניאל אורטגה, בחרה להגר לאירלנד ולהגיש שם בקשת מקלט.

נשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ, צילום: אי.פי

"הסיבות שעזבתי את ארה"ב אינן רק חוסר הוודאות שחיים איתו כשטראמפ חוזר לשלטון, אלא גם בגלל שזו מדינה שבה אנשים חסרים תחושת הומניות", הסבירה. כעת היא מתגוררת במלון באירלנד יחד עם מבקשות מקלט נוספות, וצפויה לקבל תשובה לבקשת המקלט שלה בתוך כשנה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו