לצד כס השלטון: אילון מאסק יקים את משרדו החדש במתחם הבית הלבן

ה"ניו יורק טיימס" דיווח כי המשרד החדש ליעילות ממשלתית שיוקדם עבור איל ההון יפעל מבניין אייזנהאואר במץחם הנשיאותי בוושינגטון הבירה • לא ברור בשל ז האם למאסק תינתן גישה למשרדי הנשיא באגף המערבי

אילון מאסק. צילום: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock

האיש העשיר בעולם, אילון מאסק, צפוי להקים את משרדיו בתוך מתחם הבית הלבן, כך דיווח הבוקר (שלישי) העיתון האמריקני נליברלי "ניו יורק טיימס".

על פי הדיווח, שמגיע משני גורמים המעורים בפרטים, אילון מאסק צפוי להשתמש במשרד במתחם הבית הלבן עם השקת המחלקה המכונה "המחלקה ליעילות ממשלתית", שמטרתה לקצץ בהוצאות הממשל בממשל טראמפ.

החלל המיועד לשימושו של מאסק נמצא בבניין המשרדים המנהלי על שם אייזנהאואר, הסמוך לבית הלבן. המיקום יאפשר למאסק, שבבעלותו חברות עם חוזים בשווי מיליארדי דולרים עם הממשל הפדרלי, להמשיך ליהנות מגישה משמעותית לנשיא הנבחר דונלד ג'. טראמפ כשייכנס לתפקידו החודש.

בניין אייזנהאואר במץחם הבית הלבן, צילום: ויקיפדיה

לפי שני גורמים המעורים בפרטים, מאסק קיים דיונים עם גורמי המעבר לגבי רמת הגישה שלו לאגף המערבי, היכן שממוקמים משרדי הנשיא, אך הנושא נותר לא ברור. עובדים ואחרים היכולים לנוע בחופשיות באגף המערבי נדרשים בדרך כלל לאישור מיוחד.

מאסק תרם מאות מיליוני דולרים כדי לסייע לטראמפ לזכות בבחירות 2024 ונמצא דרך קבע לצדו מאז, כשהוא משתמש לעתים קרובות באחד מבתי האירוח הזמינים להשכרה בנכס של טראמפ במאר-א-לאגו. במהלך תקופת המעבר, הוא השתתף בפגישות רשמיות ולפחות בשיחה אחת עם גורם זר, והביע את דעתו בנוגע לבחירת צוות ושרי הקבינט.

ויואק רמסוואמי, צילום: אי.אף.פי

לא ברור אם ויוק רמסוואמי, שותפו של מאסק בהובלת הפרויקט, יקבל גם הוא משרד בבניין אייזנהאואר. הפרויקט של מאסק-רמסוואמי נקרא המחלקה ליעילות ממשלתית, או DOGE, אך אין מדובר ב"מחלקה" במובן של משרד המשפטים - חלק רשמי מהממשל המאושר על ידי הקונגרס. מעמדו של מאסק והפרויקט העלו שאלות רבות בנוגע לכללים החלים על גורמים חיצוניים המסייעים בהפעלת כוח שלטוני.

צוות DOGE פועל כעת ממשרדי חברת SpaceX של מאסק בוושינגטון הבירה.גורמים במעבר השלטון והמעורבים ב-DOGE לא הגיבו לבקשות לתגובה של ה"ניו יורק טיימס". העבודה סביב DOGE עד כה הייתה אפופה בחשאיות, כאשר צוות המעבר חושף מעט או כלום לגבי אופן תפקודה, או כיצד היא תתוקצב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר