ארה"ב: בית המשפט העליון סירב לאכוף חוק המגן על זכויות תלמידים להט"בים

ביהמ"ש העליון בוושינגטון סירב לאפשר לאכוף חלק מרכזי של חוק חדש המגן על תלמידים טרנסגנדרים מפני אפליה • השופטים דחו את בקשת ממשל ביידן לבטל חלקית צווי מניעה שחסמו את החוק • 26 מדינות הגישו 7 תביעות נפרדות נגד התקנות החדשות בטענה שביידן חרג מסמכותו

מפגינים מול בית המשפט העליון בארה"ב בעד זכויות טרנסג'נדרים. צילום: אי.פי

בית המשפט העליון של ארה"ב סירב הלילה (שבת) לאפשר לממשל של הנשיא ג'ו ביידן לאכוף חלק מרכזי של חוק חדש, המגן על סטודנטים להט"בים מפני אפליה בבתי ספר ובמכללות, בעשר מדינות רפובליקניות שהתנגדו לחוק, כך דווח ב"וושינגטון פוסט".

בית המשפט העליון האמריקני בוושינגטון הבירה, צילום: אי.פי

השופטים דחו את בקשת הממשל לבטל חלקית צווי מניעה של בתי משפט נמוכים יותר, שחסמו את החלק בחוק המרחיב את ההגנות, במסגרת הכלל האוסר אפליה על רקע מין בתוכניות חינוך במימון פדרלי.

Title IX

על פי דיווח ב"וושינגטון פוסט", בית המשפט העליון דחה בהחלטה של 5-4 את בקשת משרד החינוך להסיר צווי מניעה זמניים על אכיפת תקנות חדשות של חוק "Title IX". התקנות החדשות, שפורסמו באפריל ונכנסו לתוקף ב-1 באוגוסט, כוללות לראשונה הגדרה של אפליה על בסיס מין ככוללת גם התנהגות הקשורה לזהות מגדרית.

חשוב לציין כי רוב התקנות עוסקות בנושאים אחרים, בעיקר באופן שבו בתי ספר צריכים לטפל בתלונות על תקיפה מינית והטרדה בקמפוס.

פרקליטת המדינה של ארה"ב, אליזבת פרלוגר, צילום: מתוך ויקיפדיה

ההחלטה מותירה מצב מורכב שבו התקנות בתוקף בכ-24 מדינות, מחוז קולומביה ופוארטו ריקו, אך מוקפאות ב-26 מדינות אחרות. התקנות החדשות עשויות לדרוש מבתי ספר לאפשר לתלמידים טרנסג'נדרים להשתמש בשירותים ובחדרי הלבשה התואמים את זהותם המגדרית, ולהשתמש בכינויי הגוף המועדפים עליהם.

26 מדינות הגישו שבע תביעות נפרדות נגד התקנות החדשות, בטענה שממשל ביידן חרג מסמכותו בניסוח הכללים ושהתקנות מפרות חוקים מדינתיים המגבילים את זכויותיהם של תלמידים טרנסג'נדרים. בתי משפט פדרליים בלואיזיאנה ובקנטקי הוציאו צווי מניעה זמניים נגד יישום התקנות.

"מאיימת על הזדמנויות שוות"

פרקליטת המדינה של ארה"ב, אליזבת פרלוגר, טענה בפני בית המשפט העליון כי אין סיבה לחסום את יישום "Title IX" במלואו, מכיוון שהמדינות התובעות מתנגדות רק לשלושה סעיפים ספציפיים.

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, צילום: אי.אף.פי

דוברת משרד החינוך האמריקני הביעה אכזבה מהחלטת בית המשפט העליון, וכך גם ארגוני זכויות אדם. מנגד, קבוצות שמרניות בירכו על ההחלטה, בטענה שהגדרתו מחדש של המושג "מין" על ידי ממשל ביידן מאיימת על הזדמנויות שוות לנשים ועל פרטיותם ובטיחותם של תלמידים.

נציין כי ה"וושינגטון פוסט" מדווח שבית המשפט העליון האמריקני הסכים לדון בתקופה הקרובה בחוק מטנסי האוסר על טיפול מאשש מגדר לאנשים מתחת לגיל 18. זו תהיה הפעם הראשונה שבית המשפט העליון יעסוק בסוגיה זו, כאשר יותר מ-20 מדינות חוקקו איסורים דומים מאז 2021.

בנוסף, לפחות תריסר מדינות ברחבי ארה"ב כבר אימצו חוקים המגבילים את גישתם של טרנסג'נדרים לשירותים ומתקנים התואמים את זהותם המגדרית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר