נוסעים בחליפות מגן בנמל התעופה של אינצ'ון, בסוף נובמבר | צילום: אי.פי.איי

דרום אפריקה מעריכה: "ניצחנו את האומיקרון"

המדינה שבה החל להתפשט הזן המידבק הצהירה כי גל התחלואה המשמעותי מאחוריה, וביטלה באופן מיידי את העוצר הלילי

האם ה"צונאמי" שממנו חוששים בארגון הבריאות העולמי בגלל וריאנט האומיקרון צפוי להסתיים ללא השלכות מיוחדות? דרום אפריקה, שבה החל הזן להתפשט באופן מאסיבי לראשונה לפני כמה שבועות, הודיעה אתמול (חמישי) שהמדינה צלחה בשלום את הגל ללא עלייה דרמטית בתמותה.

בחלק מהמקומות הגל למעשה הסתיים במדינה, ובחלקים אחרים שלה הוא פשוט כבר עבר את השיא שלו. כך או כך, החליטו במדינה על הסרה מיידית של העוצר הלילי, כי המשמעות המעשית היא שאין יותר הצדקה לו. למרות זאת, עדיין מוקדם לדעת אם מדובר בתוצאה של "אפקט החגים" הנוצריים, שהשפיע על כמות הבדיקות או על הדיווחים. מה שכן ברור, לפי דיווחים במדינה, הוא שהתמותה שכן חלה במהלך הגל הזה הייתה ברובה המכריע של בלתי מחוסנים או של מי שלא התחסנו באופן מלא.

תושבי דרום אפריקה על הקשיים במדינה עקב התפשטות נגיף הקורונה %2F%2F צילום ארכיון%3A רויטרס

"גל האומיקרון הסתיים בעיר צוואנה; אפשר להגיד שזה פחות גל ויותר שיטפון בזק", אמר פריד עבדאללה, אחד הבכירים במכון הלאומי של המדינה לבקרת מחלות.

הדברים שלו מחזקים את האופטימיות בקרב מומחים מהשבוע האחרון, שלפיהם ייתכן שהזינוק המדאיג בהדבקה בכל העולם - שכבר עכשיו הוא החמור ביותר מאז פרוץ המגפה - לא יתורגם בהכרח לעומס על בתי החולים בגלל חוק המספרים הגדולים, בין היתר משום שרבים מהאוכלוסייה מחוסנים או שיצליחו להתמודד עם הווריאנט כיוון שהחלימו.

הדברים שאמר הבכיר הדרום אפריקני הובילו את עלי מוקדד, אפידמיולוג אמריקני באוניברסיטת וושינגטון, לחזות שגם ארה"ב תחזה התפתחות דומה. "יהיה לנו ינואר קשה כי ההדבקות יעלו ויגיעו לשיא, אך אז הקצב ישתנה באופן מהיר", ציין. הוא העריך כי עדיין יהיה עומס קשה על בתי החולים, אך לא באותה מידה כמו בגלים קודמים.

מתחם חיסונים ביוהנסבורג, החודש, צילום: איי.פי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...