כמו שסבא פנצ'ו הארגנטינאי אהב את המשפחה שלו, כך אומרים, הוא גם אהב בשר טוב, יין אדום, בירה קרה ואוכל משובח. לזכרו החליט לאחרונה גיא אורן, בן למשפחת מסעדנים, לפתוח מקום ששואב השראה מהמטבח הדרום אמריקאי.
"פנצ׳ו" הוא בר אוכל שנפתח ממש לאחרונה צמוד למתחם "קניותר" בנס ציונה ומגיש מנות רחוב מושחתות שנוטפות כל טוב – כאלה שצריך חבילה שלמה של מפיות וקיבה ריקה או גדולה במיוחד כדי לצלוח.
המקום, שנפתח בחצר המעדנייה הוותיקה של נס ציונה, השייכת להוריו של גיא - אייל ורינת, פועל בשעות הערב והופך את החצר השוממת בדרך כלל לחגיגה דרום אמריקאית צבעונית – עם בר קוקטיילים מצויד היטב, הופעות מוזיקה בסגנונות משתנים, ומצעד מנות מגרות שיוצא היישר ממטבח המעדנייה אל שולחנות הסועדים.
בתפריט הראשונות תמצאו אמפנדס ביתיים בשתי גרסאות – האחת עם בשר וזיתים, והשנייה עם בצל, תפוחי אדמה ותירס. שתיהן היו טעימות מאוד, אבל הבשר והזיתים לגמרי ניצחו. לשולחן הגיעה גם מנת צ׳ילי קון קרנה מוגשת עם נאצ׳וס תירס. לנו הייתה חסרה קצת חריפות במנה, אבל בסך הכל מדובר היה ביופי של נשנוש לצד הבירה.
תוכלו לטעום כאן גם צלעות תירס - טרנד שהחל מתפשט במקומות רבים בארץ יש לציין, אבל כאן הן עשויות היטב ומתובלות כראוי. חיזקנו אותן בשפריץ' ליים שגנבנו מצלחת הצ׳ילי, וזה בכלל הקפיץ אותן.
בין העיקריות היו מנת "צ'וריפאן" – לחמניית פרעצל שבתוכה נקניקיית צ'וריסו שמנמנה; ב"טנדרס" קריספי צ׳יקן שהיו פריכים ועסיסיים, והוגשו בכמות נדיבה בתוך פיתת פרנה טרייה ואוורירית עם תועפות של רטבים, עלים ירוקים, בצל וחלפיניו מוחמצים; וגולת הכותרת של המקום: "הכריך של פנצ׳ו" – בשר אסאדו עגל בבישול ארוך, שהיה נימוח, עסיסי ונוטף ציר. הוא הוגש בתוך פרנה שמנמנה עם רטבים, ירוקים ומוחמצים, והיה טעים ומענג.
גם באגף האלכוהול לא מקפחים כאן, והבר הקטן בחזית המעדנייה מנפק בנוסף לבירות קרות גם שלל קוקטיילים בועטים, שנותנים יופי של קונטרה לכל האוכל העשיר והמושחת הזה. אנחנו טעמנו את "הציונית" על בסיס וודקה מתובלת בג'ינג'ר, פסיפלורה וליצ'י, שהייתה מרירה וטעימה. לגמנו גם "לילי בלום" על בסיס ג'ין, אננס ובזיליקום, שהייתה חמצמצה, קלילה ומרעננת.
באגף הקינוחים תמצאו כמובן צ'ורוס עטופי סוכר וקינמון, שיסגרו לכם את הארוחה כמו שצריך - וזה רק במידה שעוד נשאר לכם מקום – משימה לא פשוטה כלל בהתחשב בגודל המכובד של הכריכים כאן ובנדיבות הבשר שבתוכם.
חשוב לציין שאמנם ליבו הפועם של המקום הוא הבשר שסבא פנצ'ו כל כך אהב, אבל לא מקפחים כאן גם את הנמנעים, ולחלק גדול מן המנות יש תחלופה טבעונית מבית רידיפיין מיט. גם בקינוחים ניתן לקבל גרסה מטובענת לכל דורש.
בין השעות 18:00-20:00 יש הנחת "שעה שמחה" על התפריט, ובאופן כללי המחירים כאן ממש ידידותיים לכיס בייחוד בהתחשב בנדיבות שבמנות. גם השירות במקום מתקתק בצורה חלקה ונעימה, כשגיא עומד בראש, ומקבל כל אורח בחיוך גדול וחמימות דרום אמריקאית, בעודו מספר בגאווה ובעיניים בורקות על סבא פנצ'ו שלו, ועל המקום הקטן והשמח הזה, שהקים לזכרו.
האירוסים 32, נס ציונה
ראשון עד חמישי, 18:00-00:00
כשר