כלי תקשורת ברחבי העולם הגיבו הבוקר (רביעי) להצהרת נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, כי ארצו עשויה להשתלט על רצועת עזה ולנהל אותה בזמן שהאוכלוסייה האזרחית מתפנה ממנה.
בעולם הערבי הגיבו בביקורת לדברים, כשרשת החדשות האמירותית, "אל ערביה", המייצגת את הציר הערבי המתון, פרסמה סדרת כתבות על ההצהרה בעמוד הבית של אתר האינטרנט שלה. תחת הכותרת "הצהרת טראמפ חוללה סערה וביקורת" מובאות תגובות שונות של מחוקקים ומומחים מארצות הברית המבקרים את החלטת טראמפ.
בתקשורת השמרנית בארצות הברית היה דווקא מי שחגג את פגישת נתניהו וטראמפ ואת ההצהרה של הנשיא בנוגע לרצועת עזה. רשת החדשות "פוקס ניוז" פרסמה מאמר דעה בעמוד הבית שלה בה השווה הכותב, ג'יימס ג'יי קרפנו, את פגישת טראמפ ונתניהו לפגישה היסטורית בין הנשיא האמריקני רוזוולט וראש ממשלת בריטניה צ'רצ'יל במלחמת העולם השנייה. "טראמפ ונתניהו יצטרכו להסכים על תוכנית הרגעה לרצועת עזה שלא תכלול שפיכת כסף לאונר"א, שתממן דור חדש של רוצחי יהודים", נכתב במאמר.
התקשורת הליברלית בארצות הברית דיווחה על האירועים בתדהמה, כשההצהרה הדרמטית תפסה את הכתבה הראשית באתי החדשות של העיתונים "ניו יורק טיימס" ו"וושינגטון פוסט". ה"ניו יורק טיימס" פרסם לצד הכתבה ידיעה שהוכנה ככל הנראה מראש על תמיכתם של מחוקקים רפובליקנים בריבונות ישראלית ביהודה ושומרון. בוושינגטון פוסט הועלה לאתר טור דעה בו כתב הפרשן דנה מילבנק: "עם ראש הממשלה נתניהו לצידו, טראמפ הוסיף את עזה לרשימת השאיפות הקולוניאליסטיות שלו".
גם התקשורת באירופה שדרה תדהמה מוחלטת מהצהרת טראמפ בנוגע לרצועת עזה. העיתון הבריטי "גרדיאן" פרסם את הידיעה על ההצהרה בכתבה הראשית באתר החדשות שלו לצד טור הסבר קצר שם כינה את דבריו של טראמפ: "שוק מוחלט למזרח התיכון". בעיתון הבריטי תהו אם טראמפ מתכוון לשלוח חיילים אמריקנים לבצע את תוכניותיו ברצועה.
בעיתון הצרפתי "לה מונד" דיווחו: "הנשיא האמריקני דיבר על התחייבות ל'טווח ארוך' של נוכחות בשטח הפשלתיני, במהלך מסיבת עיתונאים לצד ראש הממשלה הישראלי נתניהו שטען כי מדובר ב'הצהרה היסטורית'". העיתון האיטלקי "לה סטמפה" הקדיש את הכתבה הראשית שלו להצהרה הדרמטית והביא ראיון עם ההיסטוריון הישראלי והציוני בני מוריס שאמר לעיתון כי "הפסקת האש צריכה להחזיק והג'יהדיסטים חייבים להיות מובסים".