מיליוני בני אדם במערב ובמזרח אסיה נהנו ממטעמי המטבח המלזי במסעות הרשת של תאגיד "איחוואן החזקות עסקיות גלובליות", חברת ענק שחרטה על דיגלה קידום של ערכים אסלאמיים וסיוע למשפחות קשות יום וילדים יתומים. אלא שפשיטה של משטרת מלזיה בשבוע שעבר על מתחם של החברה חשף זוועה השמורה למקרים קיצוניים במיוחד של משטרים אפלים.
מנהיגי החברה נאשים כעת שהם מנהלים ארגון דמוי כת שמעודד את עובדיו, התלויים בתאגיד לכל דבר, להביא כמה שיותר ילדים, שבתורם עוברים ניצול, שיעבוד, התעללות מינית ואף אונס. כל זאת בעוד ראשי התאגיד חיים חיי מותרות השמורים לאליטה העשירה ביותר במדינה. התאגיד מחזיק ב-5,000 עובדים במסעדות, מאפיות, מפעלים ומרכולים ב-20 מדינות שונות, בעולם המוסלמי והמערבי.
[Video] GISBH: 448 kanak-kanak kembali ke pangkuan keluarga #VideoBernama #BernamaNews pic.twitter.com/B8vc4tbTbs
— BERNAMA (@bernamadotcom) January 17, 2025
כתבת תחקיר של רשת החדשות האמריקנית סי.אן.אן חשפה את התנאים הקשים בהם הוחזקו יותר מ-600 ילדים במתחם של החברה, שעברו התעללות מחרידה. על פי התחקיר, במשטרה חושדים שחלק מהילדים נולדו כתוצאה מאונס, שעודדו אנשי התאגיד, זאת במטרה למלא את בתי היתומים של החברה ולגייס לה תרומות וחוזים רווחיים.
עובדים לשעבר של התאגיד סיפרו לרשת החדשות האמריקנית כי כשהתגוררו במתחמים של החברה הם לא הורשו להחזיק במכשיר טלפון וניזונו מחדשות רק דרך ערוץ טלוויזיה של התאגיד, ששידר בעיקר תעמולה והטפה אסלאמית מבית מדרשו של מקים הקבוצה, אשרעי מוחמד, מטיף דתי שארגונו הוצא מחוץ לחוק במדינה המוסלמית בשנת 1994.
תורתו של אשרעי, שהוגדרה על ידי הרשויות במדינה כ"סוטה", אומצה על ידי מנהיג התאגיד החדש, נאסירודין מוד עלי, שהפך את הקבוצה הדתית והתאגיד המסחרי לארגון סודי החולש על עשרות בתי מחסה ומשכנות עובדים. אום עטיה, בתו של מייסד הארגן אשרעי מוחמד, טוענת כי תחת ההנהגה החדשה הארגון השתנה ללא היכר: "נשים חוות התעללות מתמדת, וכל הכסף שמגויס הולך לשרת את הנוחות של המנהיגים".
נאסירודין, שנעצר בחודש האחרון בשל החקירה נגד הארגון, אפילו הגן על התאגיד בראשו עמד באופן לא מאוד משכנע: "אני לא מנסה להאשים את החוק. עשינו כמה דברים פסולים בעיני החוק. אכן, היו מקרה או שניים של מעשי סדום, אבל למה לקבץ את כל הדברים ביחד?".
מפעל הזוועות של תאגיד "איחוואן אחזקות עסקיות גלובליות" הוא כמעט בלתי נתפס. הארגון החזיק באי שם כלא חברים לא צייתנים בתנאים קשים, הכריח מאות ילדים לעבוד בעסקיו השונים כשהם ישנים על מזרני חזרן בחדרים מטונפים ומוכים על ידי עובדים בוגרים יותר של הארגון. מפקד משטרת מלזיה, רזרודין חוסיין, האשים את הארגון ב"עבודת ילדים וניצול" ואמר כי 392 ילדים שכבר נבדקו לאחר ששוחררו מידי הארגון, עברו התעללות פיזית ונפשית.
מעללי התאגיד גרם לסערה פוליטית אדירה במלזיה, מדינה מוסלמית שמרנית אך בעלת כלכלה מודרנית ומשטר פדרלי פרלמנטרי, כשמיליוני אזרחים חשים מרומים לאחר שקנו בחנויות ומסעדות החברה ותרמו כספים למפעלי הצדקה האלסאמית שלה. בעוד התאגיד נמצא בהליכי פירוק והקבוצה הוגדרה כ"ארגון פשע מאורגן", לרבים מקורבנותיו אין לאן ללכת. יותר ממאה ילדים שנולדו במתקני ה ארגון נמצאים עדיין בחזקת המדינה, מבלי שאיש הגיע לתבוע אותם. עשרות נשים שהגיעו ממדינות זרות בתקווה להתחתן ולמצוא עבודה טובה במלזיה, ממתינות כעת לגירוש אפשרי מהמדינה. זואי, שהובאה על ידי הארגון מסינגפור סיפרה ל-סי.אן.אן: "באתי ל הינשא לגבר טוב אבל הם ראו בי רק שפחת מין. כעת איני יודעת מה יעלה בגורלי וגורל ילדי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו