חמינאי: למרות חיסול סולימאני - ההתנגדות משגשגת יותר מאי פעם

מנהיגה הרוחני של איראן נאם ביום השנה לחיסול מפקד כוח קודס והתגאה בכך שארה"ב נסוגה מאפגניסטן • "הנשיא טראמפ ושותפיו יושלכו לפח האשפה של ההיסטוריה", הוסיף

המנהיג העליון של איראן עלי חמינאי // צילום: אי.אף.פי // המנהיג העליון של איראן עלי חמינאי

מנהיגה הרוחני של איראן, האיייתוללה עלי חמינאי, נשא דברים לציון שנתיים לחיסולו של מפקד כוח קודס של משמרות המהפכה , קאסם סולימאני והתרברב בכך שארצות הברית נמצאת בנסיגה מהמזרח התיכון.

"אויבינו חשבו שעם חיסול סולימאני המלאכה נשלמה. אך היום, הודות לדם הקדושים שנשפך, ההתנגדות משגשגת ומלאת תקווה יותר מאי פעם. ארצות הברית נסוגה מאפגניסטן, צמצמה את נוכחותה בעיראק הודות לערנות של אחינו בעיראק. בתימן ההתנגדות השיגה התקדמות אדירה ובסוריה אויבינו שבורים וללא תקווה לעתיד", אמר חמינאי בנאומו ששודר בטלווזיה הממלכתית במדינה.

"המפקד סולימאני היה סמל שנטבע במציאות של אזורנו. רוצחיו, כמו הנשיא טראמפ ושותפיו,יהפכו למוקצים ונשכחים, יושלכו לפח האשפה של ההיסטוריה, לאחר שישלמו על פשעיהם", אמר המנהיג הרוחני.

קאסם סולימאני חוסל בינואר 2020 על ידי מל''ט אמריקני, בשעה שנסע בשדה התעופה הבינלאומי של בגדד. חיסולו היה מכה קשה ליוקרתה של איראן. החיסול הצית גל של מחאות זעם ברחבי העולם השיעי ובעיקר באיראן, אך גם חגיגות של מתנגדי המשטר בטהרן, שראו בסולימאני אחראי למעשי הדיכוי של משמרות המהפכה.

סולימאני חלש על רשת של מיליציות פרו-איראניות מלבנון עד אפגניסטן ונהג לבקר באזורי החזית לצד קציני כוח קודס, דבר שבנה סביבו הילה של מפקד המוכן להקריב את חייו. הוא כונה על ידי חייליו "השהיד החי", והיה בין האחראים לבניית כוחו של ארגון הטרור חיזבאללה, וכן לבניית מערך המיליציות הפרו-איראנית במרחב הסורי. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר