ארגון הטרור חיזבאללה ספג במהלך השנה וחצי האחרונות סדרת מכות שעד לפני שנתיים היו נראות בלתי נתפסות ממש. הארגון איבד אלפים ממחבליו, תשתיות עליהן שקד עשרות שנים ואת מרביתה של הנהגתו הבכירה. אם זה לא מספיק גרוע, הארגון איבד את בעל בריתו בסוריה, משטר אסד, שהוחלף בשלטון שעוין את הארגון ויקשה עליו להתחמש מחדש.
פעילי חיזבאללה מחלקים צ'קים לאזרחים שרכושם נפגע בלחימה
אך על אף מצבו הקשה של הארגון, שנאלץ לאחרונה להיכנע לפשרה פוליטית ולאפשר מינוי נשיא והקמת ממשלה חדשה בתנאים שאינם אופטימליים מבחינתו, בחיזבאללה הצליח ובחודשים האחרונים מאז הפסקת האש להקים פרויקט עצום לפיצוי האוכלוסייה האזרחית שנפגעה במדינה, תוך שימת דגש על מעוזי התיכה של הארגון בדרום ומזרח לבנון.
העיתון הבריטי "פייננשל טיימס" פרסם תחקיר מקיף במהלכו ראיינו כתבי העיתון עשרות אנשי חיזבאללה ותומכיו, במטרה להתחקות אחר פרויקט השיקום העצום. הארגון מצא כי כל קבוצה של שלושה או ארבעה כפרים בדרום לבנון קיבלה מהארגון ועדה של 12 מהנדסים שתפקידם לאמוד את הנזקים ולהכין תוכניות לשיקום המבנים והדרכים שנהרסו. בנוסף, חיזבאללה כבר הוציא 400 מיליון דולרים, סכום עתק בכלכלה הלבנונית בפיצויים לנפגעי המלחמה.
חיזבאללה החל גם בשיקום מערך הבנקאות שלו, ארגון המכונה "אל כארד אל חסן" על מנת לחלק את השיקים לאוכלוסייה. 140 אלף בני אדם במדינה צפויים לקבל המחאת פיצויים מארגון הטרור, במהלך הגל הראשון של פיצויים. המענק החד פעמי נע בשוויו בין 10,000 ל-14,000 דולרים, שאמורים לכסות עלות של שנה של מגורים בשכירות ורהיטים וכלי בית שאבדו כתוצאה מההפצצות.
מענקים נפרדים וגבוהים בהרבה מועברים לאלפי המשפחות של המחבלים שנהרגו בשירות חיזבאללה. ה"פייננשל טיימס" שוחח עם אום חסן, אמו של אחד המחבלים ההרוגים שסיפרה כי ארגון הטרור "לא משאיר איש מאוחר". אך אום חסן לא חוסכת ביקורת מהנהגת הארגון שלטענתה "התרחקה מחזית הלחימה", הסתאבה ונמלאה ב"בוגדים". העיתון הגדיר את המלחמה האחרונה כ"תבוסה הגדולה ביותר של חיזבאללה בהיסטוריה של הארגון".
גם לתוכנית מענקי הפיצויים של חיזבאללה יש כבר ביקורת גדולה בקרב האוכלוסייה, במיוחד בקרב הנפגעים שלא משתייכים למעגל השיעי הקרוב של הארגון. אחמד, תושב העיר בעלבק, קיבל מהארגון שיק על סך 2,5000 דולרים, אחרי שדירתו במרכז העיירה הושמדה לגמרי. עלות התיקון תהיה כנראה פי עשר מסכום הפיצויים. אחמד, מוסלמי סוני, מספר כי הבניין הותקף משום שמחבלי חיזבאללה השתמשו בקומות התחתונות שלו כמרכז פעילות, בלב אוכלוסייה אזרחית. "אין לנו שום אמון במדינה, ואת חיזבאללה אנחנו שונאים", אמר התושב לעיתון הבריטי כשהוא עומד בדירתו ההרוסה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו