אחרי יותר משנתיים של שלטון מעבר זמני: ממשלה חדשה הוקמה היום (שבת) בלבנון בראשותו של שופט בית הדין הבינלאומי בהאג לשעבר, נוואף סלאם. למרות הדרישה של ארה"ב כי חיזבאללה יישאר מחוץ לממשלה, סלאם הסכים להעניק לו ולבעלת בריתו השיעית אמל חמישה תיקים בקבינט. מחלוקת על מי יקבע את שמו של השר השיעי החמישי עיכבה את ההכרזה, שהיתה אמורה להתבצע כבר ביום חמישי.
"הממשלה תשאף לשקם את האמון בין האזרחים לבין המדינה, בין לבנון לבין הסביבה הערבית, ובין לבנון לבין הקהילה הבינלאומית", הצהיר ראש הממשלה החדש סלאם בנאום. "יהיה על הממשלה לעבוד עם הפרלמנט כדי להמשיך ביישום הסכם טאיף (ההסכם הפוליטי שהביא לסיום מלחמת האזרחים ב-1990; ש"ק), להוציא לפועל רפורמות כלכליות ופיננסיות, ולהפוך למרחב של עבודה משותפת ובונה, ולא של מחלוקות. מה שמעניין אותי זה שהממשלה הזאת תהיה ממשלה של רפורמה כי זאת הדרך היחידה להצלה".
בנוגע להפסקת האש אמר ראש ממשלת לבנון החדש: "היציבות של לבנון עוברת דרך יישום החלטה 1701 והבטחת נסיגת ישראל מאדמותינו". אתמול אמרה השליחה האמריקנית מורגן אורטגוס כי תאריך השלמת הנסיגה של ישראל מדרום לבנון ב-18 בפברואר הוא קשיח.
לפני הנאום, מזכ"ל הממשלה מוחמד מכיה הודיע על צו להקמת הממשלה החדשה שתורכב מ-24 שרים. מוקדם יותר, התקיימה פגישה בין נשיא לבנון ג'וזף עאון, יו"ר הפרלמנט נביה ברי וראש הממשלה החדש נוואף סלאם. לאחר מכן, עאון חתם על הצו שמקבל את התפטרותה של ממשלת המעבר של נג'יב מיקאתי.
מלבד נוואף סלאם שיכהן כראש ממשלה, הדיפלומט הלבנוני הבכיר יוסף רג'י יכהן בתור שר החוץ החדש. רג'י התמנה מטעם מפלגת הכוחות הלבנוניים הנוצרית של סמיר ג'עג'ע, שנחשבת ליריבה של חיזבאללה. רג'י בן ה-63 הוא דיפלומט ותיק, ששימש בתפקידים במרוקו, בבלגיה ובמדינות אפריקה. לתפקיד שר האוצר התמנה השיעי ממחוז נבטייה יאסין ג'באר (73).
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו