ראש ממשלת המעבר בלבנון נג'יב מיקאתי אמר כי קיבל מסר מראש ועדת הפיקוח, הגנרל האמריקני ג'ספר ג'פרס, כי הנסיגה של ישראל עשויה להתעכב בכמה ימים.
במסגרת הסכם הפסקת האש בצפון נקבע, בין היתר, כי עד תחילת שבוע הבא ישראל תיסוג מלבנון. לדברי מיקאתי, לא צפוי להיות אזור חיץ בתוך השטח הלבנוני. בישראל התנו באופן פומבי את הנסיגה במילוי ההסכם על ידי הצד הלבנוני, לרבות נסיגה של חיזבאללה אל מצפון לנהר הליטני.
בה בעת, העיתון "אל-אחבאר" דיווח מפי גורם יודע דבר כי צה"ל התלונן על צבא לבנון, שמסרב להשתלט על מתקנים של חיזבאללה - לרבות מחסנים ובתים - ולהחרים נשק. על כן, צה"ל נאלץ לפעול בעצמו בשטח. לפי הגורם, ישראל מעוניינת שצבא לבנון יפקח על האזור.
בעיתון המקורב לחיזבאללה דווח כי ישראל שיגרה איום דרך יוניפי"ל לתקוף את האתרים החשודים, שמכילים נשק של ארגון הטרור - אם צבא לבנון לא יפשוט עליהם. גורמים בצבא לבנון הדגישו את סירובם להפוך למפקחים, שפועלים על בסיס מסרים מישראל. יש לציין בהקשר זה כי חלק מהחיילים הלבנונים הם שיעים שמזדהים עם חיזבאללה ומעבירים לו מידע.
בהקשר זה, נציג חיזבאללה בפרלמנט הלבנוני, עלי פיאד, הדגיש כי חיזבאללה ממתין ל-26 בינואר, מועד סיום הפסקת האש של 60 הימים. הוא איים כי "אם ישראל לא תהיה מחויבת לנסיגה, אז זה יוביל לקריסת מנגנון הפסקת האש. תפקידו של האו"ם להשגיח על ההסכם". לדבריו, התפתחות כזאת תכניס את לבנון ל"שלב חדש של חישובים צבאיים ומדיניים".
"כל מכשול בהליך הנסיגה הישראלית - במיוחד אי חזרת התושבים ל-52 הכפרים בביטחון - יאיים על מסלולי היציבות והרפורמה של המדינה", אמר פיאד. "חיזבאללה יטפל בכל נוכחות ישראלית בשטח לבנון אם יופר ההסכם. על הקהילה הבינלאומית לעמוד בהבטחות שלה ללבנון".
על רקע דברים אלה, דווח כי המתאמת המיוחדת של האו"ם בלבנון, ז'נין הניס-פלאסחארט, צפויה לבקר בישראל ולהיפגש עם בכירים ישראלים. הדיונים יתמקדו בצעדים לקראת יישום הבנות הפסקת האש והחלטה 1701. לפני הגעתה לתל אביב, ז'נין בירכה על התקדמות בתהליך הנסיגה של צה"ל משטח לבנון, ועל הפריסה מחדש של הצבא הלבנוני בדרום המדינה.
בתוך כך, העיתון הלבנוני "א-דיאר" דיווח כי נמשכים המגעים מאחורי הקלעים להרכבת ממשלת כאשר ההערכה היא שתוקם לפני יום ראשון הבא. כך לפי מקורות יודעי דבר, שציינו כי ראש הממשלה המיועד, השופט נוואף סלאם, קיים פגישות עם ג'ובראן באסיל ראש מפלגת "הזרם הפטריוטי החופשי" - אחת מהסיעות הנוצריות. באסיל עצמו ביקר בימים האחרונים את חיזבאללה על רקע ההחלטה שלו לערב את לבנון במלחמה עם ישראל.
בינתיים, על רקע השבעתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לתפקיד, הנשיא הלבנוני ג'וזף עאון בירך אותו וייחל לכך שהיחסים בין המדינות יתחזקו. "עמדתם לצד לבנון וסייעתם לה אחרי הנסיבות הקשות", אמר עאון, "למדינה שלך היה תפקיד נכבד במעבר לאופק חדש של ביטחון ורגיעה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו