בכירים בישראל אומרים כי אין התקדמות במגעים להפסקת אש בלבנון. לדברי הגורמים, במוקד המחלוקת נמצאות סוגיות מרכזיות של הבטחת חופש הפעולה של ישראל לאחר הסכם, במידה וחיזבאללה יפר אותו.
באשר להתקדמות המגעים במשא ומתן לעסקת חטופים, התחושה בישראל היא פסימית. זאת בשל התעקשות חמאס על סיום המלחמה בכל מתווה. גורם המעורה בנושא אמר כי המתווכות עדיין דנות באפשרויות מול חמאס, מאחר שנראה כי ישנה התעקשות שלא תהיה שום התקדמות ללא הפסקת המלחמה ונסיגה מלאה מעזה בהתאם לתוכניתם ב-2 ביולי.
"מגעים מצריים אינטנסיביים" להפסקת אש
מוקדם יותר מסר מקור בכיר במצרים לתקשורת המקומית כי מתנהלים "מגעים מצריים אינטנסיביים" כדי לדרבן את הצד הישראלי והצד הפלשתיני להגיע להסכם הפסקת אש ברצועת עזה. לפי המקור "המאמץ האינטנסיבי" מתנהל במטרה להגיע להפוגה ולהחזרת השקט, למרות חוסר הרצון של אחד הצדדים להיענות לכך.
במקביל, המקור אמר כי התקיימה פגישה בקהיר בין נציגי חמאס ופת"ח, שמטרתה "להשיג אחדות פלשתינית ואי הפרדה בין הגדה לעזה". לפי הדיווח, הפגישה עסקה בהקמת וועדת תמיכה בקהילה בעזה. אותה ועדה קיבלה אישור מאבו מאזן לפי הדיווח ואמורה להיות אחראית לניהול עזה.
כמו כן טען המקור המצרי כי נציגי פת"ח וחמאס הביעו גישה חיובית כלפי המהלכים המצריים להקמת ועדה לניהול עזה. עוד הוסיף כי חמאס דבק בעמדתו שלא לנהל מו"מ על הפסקת אש זמנית ואז על הפסקת אש קבועה, זאת מתוך חשש שישוחררו חטופים ואז ישראל תחזור להילחם בו.
בתחילת השבוע שעבר אמר נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיס כי מדינתו הביאה הצעה להפסקת אש זמנית ברצועה שכוללת שחרור ארבעה חטופים בתמורה לאסירים פלשתינים ויומיים של שקט ברצועה. בישראל דנו על מתווה המבוסס על הצעות קודמות, במטרה לחדש את המשא ומתן. מפרטים שעלו בשיחות עם גורמים המעורים בנושא נקודת הפתיחה לעסקה תהיה בהצעה המצרית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו