נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי אמר הלילה (בין שישי לשבת) כי למדינה "יהיה מאוד מאוד מאוד קשה" לשרוד ללא תמיכה צבאית של ארצות הברית, גם כאשר היא מנסה להדוף את הפלישה הרוסית - וגם בעתיד לאחר המלחמה.
"כמובן שיש סיכוי גם בכל המצבים הקשים", אמר בראיון לרשת NBC האמריקנית בשולי ועידת הביטחון במינכן. "אבל יהיה לנו סיכוי נמוך לשרוד ללא תמיכת ארצות הברית. אני חושב שזה חשוב מאוד, קריטי. אני לא רוצה לחשוב על לחימה נגד רוסיה ללא תמיכה אמריקנית, ולא רוצה לחשוב שלא נהיה שותפות אסטרטגיות", ציין.
הנשיא דיבר על החשש שלו מפני אפשרות למתקפה רוסית גדולה נוספת בעתיד אם ארצות הברית לא תמשיך לתמוך צבאית במדינה.
הוא אמר כי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין רוצה לבוא לשולחן המשא ומתן כדי להשיג הסכם הפסקת אש שיסיר סנקציות בינלאומיות ממדינתו ותאפשר לצבאו להתארגן מחדש - ולא על מנת לסיים את המלחמה שנמשכת כבר שלוש שנים. "זה באמת מה שהוא רוצה", אמר. "הוא רוצה להשהות, להתכונן, להתאמן ולהסיר כמה מהסנקציות".
דבריו הקשים של זלנסקי מגיעים לאחר נאומו של סגן הנשיא האמריקני ג'יי.די ואנס בוועידה במינכן, שם ביקר את המדינות על "אי עמידה בערכים משותפים עם ארצות הברית".
נכון לעכשיו, הכוחות הרוסיים עודם מתקדמים באוקראינה ושולטים בכ-20 אחוזים מהמדינה, שזקוקה לנשק ולחיילים.
מוקדם יותר זלנסקי ערך מסיבת עיתונאים בה שהשיחות שערך טראמפ השבוע אינן מספיקות ״כדי לייצר תוכנית״ להפסקת המלחמה. זלנסקי גם התייחס לדרישות המרכזיות של אוקראינה כשאמר שארצו ״לעולם לא תכיר בשטחים הכבושים כשייכים לרוסיה״ והוסיף: ״אנחנו רוצים להיות חלק מנאט״ו״ - שתי דרישות שבכירים אמריקנים הספיקו בשבוע האחרון לשגר מסרים סותרים לגביהן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו