ממשלת גרמניה מדווחת על "עליה דרמטית" בגירוש מהגרים בשנת 2024 בהשוואה לשנת 2023. לפי גורמי ממשל מדובר על עליה של כ-20 אחוזים. מבחינה מספרית, מדובר על 18,384 איש אשר גורשו בשנת 2024, לעומת 16,430 גירושי מהגרים שבוצעו בשנת 2023.
לפי דיווחים בתקשורת הגרמנית, מדובר אמנם בעלייה, כל שכן בהשוואה לתקופת הקורונה שבה גירשו כמות קטנה של מהגרים, כמו למשל בשנת 2020 שבה גורשו 10,800 איש, אולם בשנים שקדמו למגפת הקורונה נרשמו מספרים כמותיים גדולים יותר של גירוש מהגרים מהמדינה. מספר גירושי המהגרים בשנת ב-2016 היה 25,375 ב-2019 היו כ-22,000 גירושים. לשם השוואה, בשנת 2024 הוגשו 213,000 בקשות מקלט מצד מהגרים.
דובר מטעם ממשלת גרמניה מסר לאתר ה'בילד' כי "המאמצים המשותפים של הממשלות הפדרליות והמדינות בתחום ההחזרות" הראו "תוצאות ראשוניות".
מגמת הקצנה לפני הבחירות
יש לציין כי בחודשים האחרונים ועל רקע הבחירות שיתקיימו ב 23 בפברואר, כלל המפלגות מקשיחות את מדיניות ההגירה שלהן לאור חוסר שביעות הרצון של תושבי גרמניה ממדיניות ההגירה הכושלת של הממשלה הנוכחית, אשר נאלצה להתמודד עם מדיניות הקליטה הפתוחה של הקנצלרית הקודמת, אנגלה מרקל.
הדבר הוביל לכך שגם מפלגת השלטון, המפלגה הסוציאל דמוקרטית (SPD) המשתייכת לשמאל-מרכז הפוליטי, מנסה להראות כי הקשיחה את מדיניות ההגירה על מנת לתת מענה לאתגרים הרבים שנובעים מבעיות האינטגרציה של רבים מהמהגרים שהגיעו לגרמניה.
בבחירות הקרובות מסתמן כי מפלגת הסוציאל דמוקרטים תפסיד בבחירות ותסיים רק במקום השלישי. את הדרישה להגברת גירושי המהגרים ואי קבלת מהגרים חדשים מובילה מפלגת 'אלטרנטיבה לגרמניה' (AFD) המשתייכת לימין הפופוליסטי.
הקצנת הטון נגד ההגירה, בדגש על הגירה ממזרח התיכון, כמו גם שורה של פיגועים ותקיפות אלימות מצד מהגרים מהמזרח התיכון, לצד בעיות נוספות בהשתלבות בחברה הגרמנית, יצרה שיח יחסית ביקורתי כלפי הגירה לגרמניה וכלפי המהגרים עצמם, וגם מפלגת האופוזיציה "הנוצרית דמוקרטית" (CDU) המשתייכת לימין-מרכז הפוליטי, אשר צפויה להפוך למפלגה שעליה תוטל מלאכת הקמת הקואליציה הבאה, כבר הודיעה שהיא תגביל את ההגירה לגרמניה ותחמיר באופן משמעותי את המדיניות של קבלת מהגרים למדינה.
הזעם בגרמניה גבר כלפי המהגרים לאחר פיגוע הדריסה הקטלני בשוק חג המולד במגדבורג, בו נרצחו 11 בני אדם על ידי טאלב אל-עבדול מוחסן, פסיכיאטר ממוצא סעודי, המתגורר בגרמניה מאז 2006. האירוע ליבה את המתיחות סביב סוגיית ההגירה במדינה והחריף את הדרישות הציבוריות להקשחת מדיניות ההגירה, כאשר מפלגות מימין ומשמאל מנצלות את האירוע לביקורת חריפה על מדיניות הממשלה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו