דיווח: ברוסיה החל לפעול פס ייצור מקלטים ניידים - להגנה מפני תקיפה גרעינית

המכון להגנה אזרחית ולמצבי חירום ברוסיה החל בייצור סדרתי של מקלטים ניידים בשם "KUB-M" • לפי כלי התקשורת במדינה, הם יכולים להגן מפני איומים כמו גלי הלם וקרינה מפיצוץ גרעיני • במכון הודיעו: "מדובר בצעד חשוב לשיפור בטיחות האזרחים"

כור הגרעיני בצ'רנוביל שבאוקראינה (ארכיון). צילום: אי.פי.איי.

כלי תקשורת ברוסיה מדווחים היום (שלישי) כי החל ייצור סדרתי של מקלטים ניידים היכולים להגן מפני מגוון איומים, כולל גלי הלם וקרינה מפיצוץ גרעיני. ממכון המחקר של משרד החירום במדינה נמסר כי המקלט, שנראה כמעין מיגונית, נקרא "KUB-M", ומשך השהייה בו אמור להיות כ-48 שעות.

תיעוד מהזירה: רגע פגיעת כטב"מ אוקראיני בתחנת כוח ברוסיה (01.09.24)

המקלט מיוצר על ידי המכון להגנה אזרחית ולמצבי חירום. לפי המפתחים, ה"קוב" מורכב משני מודולים או אגפים: מקלט ל-54 אנשים ומתקן טכני. אפשר להוסיף עליהם מכשור להתפלת מים, גנרטור שפועל על דיזל ועוד. "המקלט הנייד הוא מבנה רב תכליתי המספק הגנה לאנשים מפני איומים שונים, כולל אסונות טבע ותאונות מעשה ידי אדם", אמרו במכון להגנה, וכינו אותו "צעד חשוב לשיפור בטיחות האזרחים".

ביידן וזלנסקי בפגישתם לפני שבוע בפריז, צילום: אי.אף.פי

כאמור, הדיווחים מגיעים לאחר שממשלו של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן הסכים לאפשר לאוקראינה לירות טילים ארוכי טווח של ארה"ב לעומק רוסיה - החלטה שלדברי הקרמלין הייתה פזיזה ותגרור תגובה מצד מוסקבה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר