השטפונות בספרד: עשרות הרוגים, כפרים שלמים הוצפו | החשש והתחזיות להמשך

הרשויות בספרד דיווחו כי לפחות 96 אנשים נהרגו בעקבות הגשמים הקשים במזרח המדינה • כמויות גשם עצומות ירדו תוך פחות מ-24 שעות, ונזק כבד נגרם לתשתיות, כבישים וענף החקלאות • התחזיות צופות המשך גשמים והחשש הוא שמניין ההרוגים יעלה

נזקים רבים מהשיטפונות בספרד. צילום: GETTYIMAGES

לפחות 96 אנשים נהרגו בשיטפונות הקשים במזרח ספרד, כך נמסר היום (חמישי) מהרשויות במדינה.

נזקים רבים מהשיטפונות בספרד, צילום: AP

השיטפונות החלו לאחר שמערכת גשמים עצומה פקדה את האזור בתחילת השבוע והביאה לכמות משקעים בלתי נתפסת בפרק זמן קצר ביותר - יותר מחודש של גשם בתוך פחות מ-24 שעות.

נזקים רבים מהשיטפונות בספרד, צילום: רויטרס

הכפרים באזור ולנסיה, האזור שנפגע בצורה החמורה ביותר, הוצפו עד כדי כך שהכבישים הפכו לנהרות של בוץ, והמשטרה והכוחות המקומיים נאבקים בהגעה לאזורים מבודדים. תושבים נקראו להימנע מנסיעות, והחשש הוא שמניין ההרוגים ימשיך לעלות.

העיירות והכפרים בצפון ולנסיה, כולל ולנסיה העיר עצמה, וכן צ'סטה, ברש, אוטיאל וקרקזנט, נפגעו באופן קשה במיוחד. תושבים שתיעדו את ההרס העלו סרטונים לרשתות החברתיות בהם נראים רכבים שנשטפו במים. באחד הסרטונים ניתן לראות אישה יחד עם כלבה שניצלו על ידי צוות מסוק, ששלף אותם מתוך מים עמוקים עד הצוואר.

נזקים רבים מהשיטפונות בספרד, צילום: AFP

מטאורולוגים מסבירים שהשיטפונות הקשים הם תוצאה של "gota fría" - תופעה במהלכה אוויר קר מגיע מעל מי הים התיכון החמים ויוצר ענני גשם עזים. מדענים מציינים ששינויי אקלים עשויים להחריף את כמות הגשמים והסערות באזורים מסוימים, אך נדרשת עוד בדיקה כדי לאמוד את הקשר הישיר לשטפונות בספרד.

בנוסף לנזק הכבד לתשתיות, הרשויות המקומיות דיווחו על פגיעה באלפי קווי חשמל, כאשר כ-155,000 בתים באזור נותקו מאספקת חשמל. מסילות רכבת רבות ניזוקו, חלקן נותרו חסומות לחלוטין, ונגרם נזק חמור לענף החקלאות, כולל לשדות התפוזים המפורסמים של ולנסיה, אחד מענפי היצוא המרכזיים של ספרד.

נזקים רבים מהשיטפונות בספרד, צילום: AP

מאות אנשי צוותי חילוץ והצלה, יחד עם כוחות משטרה, פועלים מסביב לשעון באזורים שנפגעו קשות, בניסיון להגיע לאזרחים שנלכדו במבנים שהוצפו או שנותרו מנותקים בעקבות קריסת תשתיות התחבורה.

נזקים רבים מהשיטפונות בספרד, צילום: TPX

גשרים שנשברו וכבישים חסומים מקשים על הצוותים להגיע למקומות המרוחקים, ובחלק מהאזורים נאלצו להשתמש במסוקים כדי לחלץ תושבים שנותרו ללא חשמל, מים ואמצעי תקשורת. "זו אחת המערכות הקשות שראינו אי פעם," אמר מפקד צוות חילוץ מקומי, והוסיף כי התושבים מתקשים להתמודד עם הנזקים הרבים ועם התחזיות לגשמים נוספים בימים הקרובים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר