כחודש לאחר פגישתו של ראש ממשלת הונגריה עם נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, נודע כי ויקטור אורבן אישר להטמיע הליך זריז לקבלת ויזות למדינה, כולל עבור אזרחים מרוסיה ובלארוס. הדבר יאפשר לאזרחי שתי המדינות האמורות להגיש בקשה לאישור ביקור ואישור עבודה בהונגריה ויקל עליהם להיכנס לגבולות האיחוד האירופי.
אישור הכניסה לאזרחי שתי המדינות מייצר חשש בקרב מדינות האיחוד כי רוסיה תנצל את ההקלות הללו כדי להחדיר סוכנים זרים ומרגלים למדינות האיחוד, מאחר ואישור כניסה להונגריה יאפשר באופן תיאורטי תנועה ללא הגבלה בשאר מדינות האיחוד.
באתר "בילד" הגרמני דווח כי כמה גורמים באיחוד האירופי הביעו דאגה עמוקה מהמהלך שמבצע ויקטור אורבן. "מתן גישה נוחה למרגלים וסוכנים רוסים לאיחוד האירופי תערער את הביטחון של כולנו", אמרה נציבת הפנים של האיחוד האירופי, אילבה ג'והנסון, שגם כינתה את רוסיה "איום ביטחוני". חבר הפרלמנט האירופי, מנפרד ובר, השייך למפלגת ה-EPP שהינה המפלגה הגדולה ביותר בפרלמנט האירופי, שלח מכתב לנשיא המועצה האירופית שארל מישל והזהיר כי השינוי הרגולטורי שמבצעת הונגריה עלול ליצור "פרצות חמורות שיאפשרו פעילות ריגול".
הדברים נאמרים על רקע העסקה הדרמטית של חילופי האסירים בין רוסיה ובלארוס לבין המערב, הגדולה מאז סוף המלחמה הקרה, שבה שוחררו 26 אסירים מבתי הכלא, ביניהם גם קולונל הפס"ב ודים קרסיקוב (58), האיש שרצח בברלין את זלימחאן חנגושווילי, צ'צ'ני ממוצא גיאורגי, שהיה ידוע בהתנגדותו למשטר הרוסי.
תזכורת: באיחוד האירופי רואים ברוסיה מדינת אויב והאיחוד הטיל סנקציות משמעותיות ורבות על רוסיה ועל הנשיא פוטין בעקבות הפלישה לאוקראינה. לכן, בעקבות פגישתו של אורבן עם פוטין, פגישה שלא תואמה עם האיחוד האירופי, החליטו באיחוד לנקוט באמצעי ענישה כלפי הונגריה. כך למשל, הוחלט כי על אף העובדה שהונגריה משמשת כנשיאת האיחוד האירופי, פגישת מועצת אירופה שאמורה הייתה להתקיים בבודפשט, הועברה לבריסל. באיחוד מתכננים צעדי ענישה נוספים נגד הונגריה במידה והיא תמשיך להגביר את שיתוף הפעולה עם רוסיה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו