נשים מפגינות בגנות האונס הקבוצתי והמהומות במניפור. צילום: איי.אף.פי

"הודו מתביישת": שתי נשים עברו אונס קבוצתי והוצעדו בעירום

מקרה מחריד של תקיפה מינית ואונס זעזע את הודו והביא למחאה • באירוע שהתרחש במדינת מניפור המון זועם תועד מבצע את זממו בשתי נשים חסרות מגן • ראש הממשלה מודי גינה את האירוע: "לא נחוס על איש מהאשמים"

הודו סוערת: סרטון בו נראות שתי נשים שעברו אונס קבוצתי, כשהן מוצעדות בשדה כשהן ערומות, פורסם ברשתות החברתיות במדינה וגרם לזעם אדיר בקרב ארגוני נשים, מחוקקים והציבור הכללי.

בסרטון נראה אירוע שהתרחש בחודש מאי במסגרתו שתי נשים צעירות שההמון הפשיט מבגדיהם כשהן מוחזקות בכוח ומנסות להימלט. התקרית התרחשה במדינת מניפור, שחווה אי שקט פוליטי ומהומות זה כמה חודשים. הסרטון הקשה הגיע לידי מערכת "ישראל היום", אך הוחלט שלא לפרסמו. 

ראש ממשלת הודו%2C נרנדרה מודי%2C מגנה את האונס הקבוצתי במניפור %2F%2F צילום%3A רויטרס

על אף שהאירוע התרחש בחודש מאי, הסרטון המחריד נחשף רק ביממה החולפת וכתוצאה מכך נגרמה סערה פוליטית גדולה במדינה. ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, שספג בעבר ביקורת קשה על התנהלות ממשלתו בנושא זכויות נשים, הגיב לדברים ואמר "אני מבטיח לאומה שהחוק יקויים בכל העוצמה. מה שקרה לבנות מניפור לא ייסלח לעולם. הודו מתביישת באירוע, לא נחוס על האשמים".

דהנג'ייה ישוואנט צ'נדרצ'וד, נשיא בית המשפט העליון של הודו, אמר כי בית המשפט "מוטרד מאוד מהנראה בסרטון" ואמר כי מערכת המשפט תדאג לקחת את הצעדים הנחוצים על מנת להביא את האשמים לצדק.

הרקע לאירוע  הן מהומות אתניות נרחבות שמתרחשות במדינת מניפור שכבר הביאו למותם של 130 בני אדם ולגל של 60 אלף פליטים. העימותים החלו בין המיעוט השבטי במדינה לרוב המורכב ממהגרים ממדינות אחרות בהודו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...