לאחר קמפיין אינטנסיבי, כ־60 מיליון בעלי זכות בחירה בגרמניה יכריעו היום כיצד ייראה הבונדסטאג הבא. המפלגה הנוצרית־דמוקרטית (CDU) השמרנית בראשות פרידריך מרץ צפויה לקבל כ־30% מהקולות ולהוביל את הקואליציה הבאה.
ההופעה האחרונה שלמרץ, מועמד מפלגת ה CDU והמועמד המוביל לתפקיד הקנצלר, יצרה לא מעט ביקורות, בדגש על אמירות שלו נגד ההגירה וכן אמירה נגד גוש השמאל כשהוא צוטט כאומר על מצביעי שמאל וירוקים כי , "השמאל נגמר. אין יותר רוב שמאלני ואין יותר פוליטיקה שמאלנית בגרמניה". הקנצלר גם דיבר על הצורך בהתאוששות של הכלכלה וכינה את הרעיונות הכלכליים של הירוקים והשמאל כרעיונות גרועים של, "אידיוטים ירוקים ושמאלנים". מבקריו טענו כי הוא מאמץ את המדיניות הפופוליסטית והמפלגת של טראמפ ומרחיק עוד יותר את האפשרות לקואליציה עם מפלגת הירוקים, דבר שעשוי להקשות עליו להקים קואליציה ברשותו.
מרץ, פוליטיקאי ותיק ואיש עסקים מצליח, יצטרך להתמודד עם אתגרי ביטחון אירופיים, משבר כלכלי עמוק - ובעיית הגירה שיצאה משליטה. ביום שישי האחרון התרחשה תקיפה, שמצטרפת לשרשרת של פיגועים דומים: אזרח סורי בן 19 דקר תייר ספרדי סמוך לאנדרטת השואה בברלין. לפי המשטרה, ביקש הצעיר להרוג יהודים ונתפס כשידיו מגואלות בדם. רצף אירועי הטרור צפוי להביא את מפלגת הימין הפופוליסטי הפרו־רוסית "אלטרנטיבה לגרמניה" (AfD) לשיא כוחה: הסקרים צופים שתשיג 20% מהקולות - כמעט כפול מכוחה בפרלמנט הנוכחי. המפלגה, שנתמכת בין השאר על ידי אילון מאסק, חרטה על דגלה את ההתנגדות להגירה. ה־AfD לא תהיה ככל הנראה בקואליציה הבאה, שכן היא מוחרמת על ידי כל המפלגות האחרות. כדי להשיג את תמיכתם של יותר מ־50% מהפרלמנט, כלומר 316 מתוך 630 החברים בו, יידרש מרץ לחבור למפלגות נוספות. בסבירות גבוהה, השותפה הבכירה בממשלה הבאה תהיה המפלגה הסוציאל־דמוקרטית (SPD) בראשות אולף שולץ, הקנצלר הנוכחי. לנוכח חוסר שביעות הרצון של הבוחרים, הסקרים צופים ל־SPD התרסקות בבחירות: כ־15% מהקולות בלבד (לעומת 25% בבחירות הקודמות).מי שצפויה לסיים רביעית היא מפלגת הירוקים, שהסקרים חוזים לה כ- 13%. גם היא עשויה להיות שותפה בקואליציה, אם כי בסבירות נמוכה יותר בשל ההבדלים האידיאולוגיים מול השמרנים בראשות מרץ.
אחריה תגיע ככל הנראה מפלגת השמאל הקיצוני "די לינקה", שעד לפני כמה שבועות עמדה על סף אחוז החסימה וכעת מתקרבת ל־9%. מה שתרם לעלייה המטאורית היה קמפיין אינסטגרם וטיקטוק אינטנסיבי - בין השאר, בכיכובה של ראשת הסיעה בבונדסטאג היידי רייכינק - שהפך אותה לפופלרית בקרב צעירים. שתי מפלגות אחרות שמנסות לעבור את משוכת ה־5% הן הדמוקרטים החופשיים (FDP), המייצגת את המעמד הבינוני־גבוה ונתפסת כמפלגת מרכז־ימין ליברלית, ו"ברית זאהרה וגנקנכט" (BSW) מהשמאל הפופוליסטי, שמתנגדת להגירה ותומכת במדיניות רווחה. לאחר הבחירות יחלו המגעים הקואליציוניים בין המפלגות, ואלו צפויים להימשך בין שבועות ארוכים לחודשים ספורים. פרשנים מעריכים שהתוצאה הסבירה ביותר היא קואליציית מרכז של הנוצרים־הדמוקרטים והסוציאל־דמוקרטית, אך הדבר תלוי בעיקר בשאלה אם התוצאות הסופיות יעניקו לשתי המפלגות יחד יותר מ־50%. במידה ושתי המפלגות לא יצליחו להגיע יחד למעל מ – 50% מקולות הבוחרים הגרמנים, מרץ יצטרך לפחות עוד מפלגה אחת כדי להקים קואליציה ונראה שהמלאכה לא תהיה פשוטה. הקלפיות שנפתחו הבוקר ב 08:00 שעון גרמניה, יסגרו ב 18:00 (19:00 שעון ישראל) ולאחר מכן יחלו להתפרס מדגמי בחירות.
ד לרגע האחרון ניסו אתמול המועמדים לדבר עם מצביעים פוטנציאליים ולשכנע אותם להצביע להם. אליס ויידל, העומדת בראש מפלגת האלטרנטיבה לגרמניה (AFD) נפגשה אתמול עם מצביעים כדי להתעמת עם הטענות לגזענות מצד המפלגה. במפגש עם צעיר ממוצא אפריקאי המתגורר בברלין שטען כי חלק ממצביעה קוראים לו לחזור לאפריקה, אמרה המועמדת שעבורה צבע העור שלו "לא משחק תפקיד" ואף בחרה להחמיא לו ואמרה כי, "אני דווקא חושבת שאתה נראה ממש טוב". ויידל, המתגוררת יחד עם בת זוגה בשוויץ, נמצאת תחת ביקורת רבה על כך שהיא לכאורה "הפנים המתונות" של המפלגה.
גם הקנצלר אולף שולץ המוביל את מפלגת הסוציאל דמוקרטים ורוברט האבק המשמש כאחד ממנהיגי הירוקים נפגשו אתמול עם מצביעים בכדי לבצע את השכנוע האחרון להצביע למפלגתם, כאשר שתי המפלגות צפויות להיחלש בהשוואה לבחירות הקודמות.