שריפת ענק בקרים: מל"ט פגע במתקן נפט

התקרית מגיעה שעות לאחר שרוסיה ירתה יותר מ-20 טילי שיוט ושני מל"טים לעבר אוקראינה • ברוסיה טרם הפנו אצבע מאשימה לאוקראינה

עננת עשן מעל האי קרים, צילום: רויטרס

כלי תקשורת מזוהים עם רוסיה דיווחו הבוקר (שבת) על מתקפת מל"טים אוקראינית על מסוף הדלקים המרכזיים בחצי האי קרים, הנמצא תחת כיבוש רוסי מאז שנת 2014.

על פי הדיווחים, התקיפה התרחשה בשעות הלילה, אך שריפת הענק שפרצה במקום נראתה בבירור במהלך שעות הבוקר. גולשים ברשתות החברתיות תיעדו עמוד עשן עצום בגודלו עולה ממאגרי הדלק הנמצאים סמוך לעיר סבסטופול. מדובר במכה ללוגיסטיקה האזרחית והצבאית הרוסית בשטחים הכבושים באוקראינה.

מושל חצי האי קרים מיכאיל רזבוזייב, דיווח כי השריפה פרצה במאגר נפט וכי היא התפשטה להיקף של קילומטר רבוע. רזבוזייב לא ציין האם המקור של השריפה הוא מל"ט אוקראיני.

שריפה במאגר הנפט בקרים, צילום: AP

התקרית מגיעה שעות לאחר שרוסיה ירתה יותר מ-20 טילי שיוט ושני מל"טים לעבר אוקראינה, והרגה לפחות 23 בני אדם. כמעט כל הקורבנות מתו כששני טילים נפלו בבניין דירות. שלושה ילדים היו בין ההרוגים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר