שר הפנים האוקראיני, בכירי משרדו וילד נהרגו בהתרסקות מסוק בקייב

14 בני אדם נספו באסון שנגרם, ככל הנראה, כתוצאה מטעות אנוש עקב תנאי מזג אוויר קשים • הרב הראשי באוקראינה: "הלב נשבר - סייעו תמיד לקהילה היהודית"

זירת ההתרסקות בקייב, צילום: רויטרס

אסון ליד קייב: שר הפנים האוקראיני, דניס מונסטירסקי, כמה מבכירי משרדו וילד אחד נהרגו היום (רביעי) בהתרסקות מסוק בקייב בסמוך לגן ילדים. בסך הכל נהרגו באסון 14 בני אדם, מתוכם ילד אחד.  

הסיבה להתרסקות עדיין נחקרת בידי הרשויות האוקראיניות, אך ההערכה היא שמדובר בתנאי מזג אוויר קשים.

אזרחים בקרבת זירת התרסקות המסוק בקייב,

ח"כ זאב אלקין (המחנה הממלכתי) שהכיר היטב את השר האוקראיני אמר ל"ישראל היום": " זו טרגדיה נוראית לאוקראינה. המסוק של שר הפנים נפל בקרבת גן ילדים, וישנם הרוגים רבים, כולל ילדים. כיו"ר אגודת הידידות הפרלמנטרית עם אוקראינה בכנסת, אני שולח תנחומים לממשלת אוקראינה".

דניס מונסטירסקי, צילום: איי.אפ.פי

הרב משה ראובן אסמן, רבה של אוקראינה, הגיב לטרגדיה: "הלב נשבר למשמע הבשורה הקשה של התרסקות המסוק, על גן ילדים, בו נספו ידידי שר הפנים דניס מונסטירסקי וסגנו חברי היקר יבהן ינין, שעמדו תמיד לצד הקהילה היהודית במדינה, וסייעו לישראלים רבים בנסיעה לאומן, מחשבותיי ותפילותיי עם משפחות ההרוגים, שנשמע ונתבשר בשורות טובות".

סגן שר הפנים (שלישי מימין) בבית הכנסת המרכזי 'ברודסקי' של הרב הראשי,

הרב יונתן מרקוביץ', רבה של קייב והשליח הראשי של חב"ד לקייב, אמר: "יחד עם הקהילה היהודית בקייב ובאוקראינה כולה, הצטערנו מאוד לשמוע על האסון הנורא שבו נספה שר הפנים דניס מונסטירסקי יחד עם בכירים ואזרחים אוקראינים נוספים. תפילותינו ומחשבותינו נתונים לפצועים ולמשפחות הנספים.

"השר מונסטירסקי שמר על קשרי ידידות איתנים ואף נפגשנו מספר פעמים במהלך שנות פעילותו הציבורית. בשיחותינו הרבות, הוא הרבה להדגיש את מחויבותו האישית ואת מחויבותה של אוקראינה כולה לשגשוגה וחוזקה של הקהילה היהודית בקייב ובכל אוקראינה. דניס פעל רבות למען המאבק באנטישמיות ובשנאת האחר וגם בשנה האחרונה הדגיש בפני את חשיבות העבודה ההומינטרית המשותפת למען אזרחי אוקראינה שנמצאת במצב הומינטרי מאתגר ביותר. יהי זכרו וזכר הנספים באסון והנופלים במלחמה ברוך".

בהכנת הכתבה השתתפו אריאל כהנא וחנן גרינווד

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר