ועידת התביעות החלה בחודש שעבר בהעברת תשלום חד פעמי ל-113,000 שורדי שואה בישראל, בסכום של 220 יורו. המענק נלקח מקרן סולידריות חדשה אשר הוקמה בעקבות משא ומתן בין ממשלת גרמניה לבין וועידת התביעות והרשות לזכויות ניצולי השואה. גובה הסכום שהופקד בקרן הוא 25 מיליון יורו.
תשלומי קרן הסולידריות עם ישראל משולמים בנוסף לתשלומי הקרן הייעודית למלחמת חרבות ברזל שנפתחה בדצמבר 2023 עבור שורדי השואה אשר התגוררו בדרום ובצפון באזורים מהם פונתה האוכלוסייה.
כל שורדי השואה אשר היו תושבי ישראל נכון ל-1 בינואר 2024, ללא קשר לסוגי הפיצויים להם היו זכאים לפני כן, זכאים לקבל את המענק של קרן הסולידריות עם ישראל. מענק זה יהיה זמין עבור כל שורד/ת שואה המוכר/ת על ידי ממשלת גרמניה.
שורדי שואה המקבלים שירותים כמו טיפול ביתי במימון ועידת התביעות, אך אינם מקבלים תשלומים מועידת התביעות, יקבלו בדואר מכתב עם הסבר ותדרוך כיצד למסור את פרטיהם על מנת שיקבלו את המענק של קרן הסולידריות עם ישראל.
ביצוע תשלומי קרן הסולידריות עם ישראל יימשך במהלך החודשים הקרובים עד שכל שורדי השואה בישראל הזכאים למענק זה, יקבלו את התשלום. בוועידת התביעות מבהירים כי במסגרת התכנית יורשים אינם זכאים לקבלת תשלומים.
גדעון טיילר, נשיא ועידת התביעות אומר: "התמיכה בשורדי שואה נמצאת בראש סדר העדיפויות שלנו. עם התקיפה הנוראית שהתרחשה ב 7 באוקטובר, פעלנו באופן מיידי כדי להבטיח שכל שורד שואה נמצא במקום בטוח, ולאחר מכן, שמדובר במקום נוח עבורו, ושהוא מקבל תמיכה כלכלית כל עוד המשבר ממשיך. תוספת התשלום הסמלית הזו מגרמניה לשורדי השואה בישראל היא מסר לסולידריות".
אורי מקלב, סגן השר במשרד ראש הממשלה: "עם פרוץ המלחמה עמדה ממשלת גרמניה עם הרשות לניצולי שואה במשרד ראש הממשלה בקשר בכדי לראות כיצד ניתן לסייע לניצולים החיים בישראל בצרכים המיוחדים להם, שיתוף הפעולה עם ועידת התביעות הינו דבר מבורך אשר מעצים את הסיוע והעזרה לניצולים. מענק הסכום הכולל של 25 מיליוני אירו לניצולים הם עזרה וסיוע מידי ומעבר לכך יש במענק זה אמירה של הזדהות עם כל אחד ואחד מהניצולים בארץ".
גרג שניידר, מנכ״ל ועידת התביעות אומר: "שורדי השואה החיים איתנו היום חוו בצעירותם את הרוע האנושי הנורא מכל. עבורם, ישראל הפכה למקום מפלט, ולבית שלעולם לא יצטרכו לעזוב. חווית חוסר הביטחון בישראל מציפה מחדש את הטראומה ודורשת מסגרת תומכת ומעטפת של שירותים נלווים. אנו נמשיך בפעילות מיפוי הצרכים של שורדי השואה כיוון שהמחשבה כי יצטרכו לחוות פעם נוספת בחייהם את אותן התחושות שחוו בצעירותם, - בלתי נתפסת".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו