ח"כ בן גביר הודיע: מחזיר את לשכתי לשייח' ג'ראח

על רקע החשד להצתה של בית משפחה יהודית בשכונה, חבר הכנסת מהציונות הדתית הודיע כי ישוב אליה על מנת לחזק את הנוכחות היהודית במקום • בטוויטר צייץ: "היכן אתם, אבירי זכויות האדם שעכשיו אתם שותקים? מחכים שיקרה אסון?"

ח"כ איתמר בן גביר, צילום: אורן בן חקון

בעקבות השריפה שפרצה אתמול (שישי) בבית של משפחה יהודית בשייח' ג'ראח, שעל פי החשד נגרמה כתוצאה מהצתה, ח"כ איתמר בן גביר הודיע כי יחזיר מחר בבוקר את לשכתו לשכונה שבמזרח ירושלים.

זו לא הפעם הראשונה שבה בן גביר נוקט בצעד כזה. במאי האחרון הוא הציב בשייח' ג'ראח אוהל ושולחן שאותם הגדיר כלשכה. הוא טען אז כי נקט במהלך משום שהמשטרה לא קיימה את חובתה להגן על התושבים היהודים בשכונה, שסבלו מהתנכלויות בלתי פוסקות. המהלך עורר אז תגובות נזעמות ועימותים בין התושבים המקומיים לשוטרים, ובן גביר נענה אז לבקשת ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו לפנות את הלשכה בתמורה להבטחתו כי המשטרה תגביר את נוכחותה באזור.

גם הערב טוען בן גביר כי המשטרה מפקירה את התושבים היהודים בשכונה, וכי המשפחה שאת ביתה לכאורה ניסו לשרוף סובלת מהתנכלויות בלתי פוסקות. השריפה אירעה לאחר מספר רב של הצתות של רכב המשפחה. רק בשבוע שעבר עצרה המשטרה כמה חשודים באירוע ההצתה האחרון של הרכב.

בציוץ בטוויטר כתב בן גביר כי "בנס המשפחה לא שהתה בביתה השבת, ובכך חייה ניצלו. היכן אתם, אבירי זכויות האדם, שעכשיו אתם שותקים? היכן משטרת ישראל והמפכ"ל הכושל? למה אתם מחכים שיקרה אסון? חיי יהודים הפכו הפקר".

בעקבות ממצאים ראשוניים שהעלו חשד להצתת הדירה במהלך השבת, מפקד מחוז ירושלים, תנ"צ דורון תורג'מן, קיים הערכת מצב שבסיומה החליט לתגבר את הפעילות המשטרתית הגלויה והסמויה באזור באופן משמעותי, והטיל את חקירת המקרה על היחידה המרכזית של מחוז ירושלים.

נוסף על כך, מפקד המחוז הנחה לשלב בפעילות כוחות מיוחדים, ולחקור את המקרה ביסודיות ובכל האמצעים הנדרשים, במטרה להגיע לחקר האמת ולמצות את הדין עם המעורבים במעשה החמור.

השריפה אמש פרצה בבניין בן שתי קומות שבו מתגוררת אותה משפחה יהודית. לא היו נפגעים באירוע. ארבעה צוותים של כוחות הכבאות וההצלה השתלטו על האש.

"האש פרצה בקומה השנייה ואיימה להתפשט לשאר חלקי הבית. פעלנו במהירות על מנת למנוע נזק נוסף לרכוש. הוריתי על הקמת צוות חקירה לבדיקת נסיבות האירוע", אמר רשף חיים מזרחי, מפקד תחנת האומה, שפיקד על האירוע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר