ועדת החוקה התכנסה היום לדיון על מערכת המשפט, ובמהלכו ח"כ שמחה רוטמן טען כי קיימות תלונות שממתינות לבירור נגד נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית – והודה כי הוא עצמו הגיש אותן.
ח"כ גלעד קריב הטיח בו: "מי סיפר לך על התלונות האלה, אדוני?" ורוטמן השיב: "אני הגשתי אותן."
ח"כ רוטמן על נשיא ביהמ"ש העליון עמית: "יש תלונות ממתינות ספציפית כרגע לבירור עליו"
ח"כ קריב: "מי סיפר לך על התלונות האלה אדוני?"
ח"כ רוטמן: "אני הגשתי אותן"
ח"כ קריב: "ואין ניגוד עניינים שאתה הגשת תלונות ועכשיו אתה דן במי יברר אותן?"
ח"כ רוטמן: "בהחלט לא"
ח"כ קריב: "אני חושב… pic.twitter.com/iHFUngbPPD— ערוץ כנסת (@KnessetT) February 12, 2025
קריב המשיך להקשות: "ואין ניגוד עניינים שאתה הגשת תלונות ועכשיו אתה דן במי יברר אותן?" ורוטמן ענה: "בהחלט לא."
קריב סיכם את דבריו בביקורת חריפה: "אני חושב שאדוני בניגוד עניינים מובנה וראוי שאחרי שהוא בחר להוביל קמפיין להגשת תלונות נגד השופט עמית, יפסול את עצמו מלשבת בראשות הוועדה שמקדמת הצעת חוק שלו שנוגעת בתלונותיו. אדוני הוא גוש מהלך של ניגוד עניינים".
ועדת החוקה, חוק ומשפט דנה היום במתווה חדש שהציג היו"ר, ח"כ שמחה רוטמן, להצעת החוק לבחירת נציב תלונות הציבור על השופטים. על פי ההצעה, תוקם ועדת בחירה בת תשעה חברים בראשות שר המשפטים.
המתווה החדש מהווה שינוי משמעותי מההצעה המקורית, שביקשה להעביר את בחירת הנציב למליאת הכנסת ברוב של 70 חברי כנסת. במקום זאת, מוצע מנגנון המבוסס על ועדה מקצועית שתכלול נציגות מאוזנת ממערכת המשפט, הממשלה והכנסת.
הרכב הוועדה המוצעת יכלול את שר המשפטים כיושב ראש, שופט עליון בדימוס שייבחר על ידי שופטי העליון, שר העבודה, שופט עבודה בדימוס, דיין בדימוס שייבחר על ידי הרבנים הראשיים, הסניגור הארצי, יו"ר ועדת החוקה, יו"ר הוועדה לביקורת המדינה ועורך דין בעל ניסיון בייצוג בערכאות שימונה על ידי שר המשפטים.
ההצעה נועדה לשנות את המצב הקיים, לפיו הנציב ממונה על ידי הוועדה לבחירת שופטים, בהתבסס על הצעה משותפת של שר המשפטים ונשיא בית המשפט העליון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו