פרופ' אביחי מנדלבליט, היועץ המשפטי לממשלה לשעבר וכיום דיקן הפקולטה למשפטים במרכז האקדמי למשפט ולעסקים התייחס הערב (חמישי) לצו המעצר נגד נתניהו וגלנט. לדבריו, בהאג "לא היו ממהרים להוציא פסקי-דין, אם היו מניחים למערכות לפעול על פי העקרונות המרכזיים – עצמאות וחוסר תלות - באמצעות ועדת חקירה ממלכתית, לא רק על אירועי ה-7.10, אלא גם על הטענה של הפרת דיני לחימה, כמו שעשינו בעבר בדו"ח טירקל".
מנדלבליט הסביר, כי "חקירה ממלכתית מצומצמת לעניין פשעי מלחמה – כן או לא – הייתה דוחה את הקץ". היועמ"ש לשעבר אמר את הדברים בכנס "שנה למלחמה - ישראל לאן?".
"שבוע קשה לאומה"
על מצבם המשפטי של החיילים ובתי המשפט האירופאים, אמר: "יש כל מיני מקרים בבתי המשפט האירופאים. כל אלה שתיעדו נמצאים בבעיה, כי המדינה לא בודקת את עצמה".
בהתייחסו לפתיחת עדותו של ראש הממשלה נתניהו: "שבוע קשה גם לאומה וגם מבחינתי באופן אישי, אבל אין ברירה. אני בסוף עושה את מה שאני מאמין בו, כי התפקיד שלי כיועץ משפטי לממשלה הוא תפקיד ציבורי של המדינה ולא של אדם פרטי. עקרון השוויון בפני החוק הוא קריטי לקיום המדינה. אף אחד לא מעל החוק, וגם ראש הממשלה שלנו לא שונה".
בהתייחסו ליועצת המשפטית, גלי בהרב מיארה, אמר מנדלבליט: "מה שעושה היועמ"שית הזאת הוא עמידה ושמירה באומץ לב עם עמוד שדרה, למרות הלחצים האדירים. יש לה את התכונות לעמוד איתן, וזה דבר קריטי לקיום המדינה - בלי זה, דיקטטורה. יש הרבה מקרים כאלה, וזה נעשה גם בכוונה. בכוונה מנסים לאתגר ולהקשות. מה שמייחד אותה הוא שהיא חזקה ועומדת באומץ מול כל הלחצים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו