העימותים בין חברי הקואליציה והשרים לבין היועמ"שית גלי בהרב־מיארה הם כבר לא חדשות, הם הפכו לדבר שבשגרה. בממשלה אין כמעט אף אחד אשר היה רוצה להשאיר אותה בתפקידה, אך למרות הרצון הגדול, חוצה המפלגות, בממשלה נתקלים בקשיים במסגרת הניסיון להתניע מהלך להדחתה.
ראשית ומעל הכל, נתניהו מצוי בניגוד עניינים חריף ולא יכול לעסוק בפיטורי היועמ"שית שהיא גם התובעת במשפטו הפלילי. על כן, נתניהו עצמו לא עוסק בכך, הוא גם חושש שקידום הקריאות נגד היועצת יעורר את העילות להוצאתו לנבצרות, אך הוא בהחלט נהנה ומשרה את רוח המפקד בהליכת האימים של השרים.
חלק מהשרים בממשלה לא מעוניינים לשתף פעולה עם מהלכי האיומים, כאשר כלל לא ברור שיש היתכנות למהלך והאם הוא יעבור את מבחן בג"ץ.
כדי להדיח את היועמ"שית צריך שר המשפטים לוין לחזור לוועדת האיתור שמינתה את היועצת ולהציג להם תיק ראיות לכך שמתקיימת אחת מהעילות להדחתה. לאחר שהוועדה תקבע כי יש עילה לפטרה הממשלה יכולה לקבל החלטה בעניין או לפעול גם בניגוד להחלטת ועדת האיתור, אך אז יש חשש גדול לפסילה של בג"ץ.
הפעולות שננקטו
בממשלה רוצים להוכיח את עילת חילוקי הדעות המהותיים ולשם כך הם נקטו כמה פעולות.
ציר אחד הוא בקשה של לוין ומזכיר הממשלה כי שרי הממשלה ישלחו בעיות וחילוקי דעות מהותיים בענייני משרדיהם בינם לבין בהרב־מיארה. בינתיים בקושי חמישה שרים שלחו את החומר הנדרש.
בנוסף, לוין רוצה כי המהלך כאמור יצלח את מבחן בג"ץ, ועל כן בגיבוי שלו וביוזמה של השר קרעי ניסו לגבש מכתב של רוב שרי הממשלה בתמיכה להדחת היועמ"שית ולקיים על הדרישה הזו דיון בממשלה ואז להגיש את המכתב לוועדת האיתור.
כמו כן, היום יתקיים דיון במליאת הכנסת ביוזמה של ח"כ אביחי בוארון מהליכוד על הדחת היועמ"שית. מדובר בדיון שהוא בעיקרו הצהרתי אך נועד להפעיל לחץ על חברי הליכוד ולשמור את הנושא בשיח הציבורי, זאת כדי להכשיר את הקרקע לקידום המהלך.
המתנגדים והתירוצים
אך כאמור, יש לא מעט שרים שלא רצו לחתום על המכתב. השר ברקת הסביר כי לא חתם בטענה שהוא לא סבור שצריך ללכת למהלך אישי נגד בהרב־מיארה, אלא שיש לפתור את הבעיה מהשורש ולקדם את פיצול תפקידה מהפרקליטות - כך שלא תהיה גם יועצת וגם תובעת כללית.
מטעם יואב קיש, שלא חתם על המכתב, נמסר: "עמדת השר כלפי היועמ"שית ברורה – היא פועלת באופן פוליטי מובהק ולכן אינה ראויה להמשיך בתפקידה. השר סבור שמכתבים אינם הדרך לקדם שינוי אמיתי בנושא. כל הצעה שיביא לממשלה שר המשפטים - השר יתמוך בה".
אלי כהן, שלא חתם, מסר: "העלאת הנושא לדיון בממשלה היא בסמכות שר המשפטים, השר אלי כהן הבהיר שיתמוך בהחלטתו".
בסביבת רגב אמרו כי לא צריך מכתב, ואם לוין יביא החלטה לפטר את היועמ"שית - היא תתמוך. השרה גמליאל אמרה בתקשורת כי מדובר בשיח מיותר. אצל אבי דיכטר בחרו שלא להתייחס, וגם מישראל כ"ץ, שלא חתם, לא קיבלנו התייחסות.
דרעי הורה לשרי ש"ס שלא לחתום על המכתב. ההערכה היא שדרעי לא מאמין בהיתכנות המהלך ולכן לא רוצה לריב עם היועמ"שית, כאשר הוא צריך את התגמשותה בחוק הגיוס. בציונות הדתית סמוטריץ' לא חתם, ובסביבתו טענו כי הוא לא חותם על מכתבים של אחרים, אך ההערכה היא שהוא לא מתנגד למהלך. גם השר סופר לא חתם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו