לאחר שעוצמה יהודית טענה כי הליכוד והשר אריה דרעי הסכימו על היעדרות חברי הכנסת מרע"מ וחד"ש בהצבעה על חוק הרבנים, הערב (שני) נודע כי החוק ירד מסדר היום של המליאה בהיעדר רוב.
ש״ס הודיעה כי היא: "רואה בחומרה רבה את התנהלותו המופקרת של השר בן גביר, בהפרה שיטתית ובוטה של המחויבות הקואליציונית והצבעה נגד חוקים המאושרים בועדת השרים". עוד הוסיפו בהודעה כי ש״ס תתכנס בקרוב, תתייעץ עם רבניה ותחליט על המשך דרכה.
ההודעה של עוצמה יהודית הגיעה מוקדם יותר היום, בשל "כישלון המגעים" בינה לבין הליכוד בנושא תמיכתה בחוק, שהתנתה בהצטרפותו של השר איתמר בן גביר לקבינט המצומצם.
דרעי זעם על ההורדה מסדר היום והורה לכל חברי הכנסת של ש"ס לצאת מהמשכן.
נתניהו ביטל פגישה שהייתה אמורה להיות הערב עם בן גביר ודיון מקצועי שתוכנן למחר.
בסביבת נתניהו אומרים: "ראש הממשלה כועס ומיואש מבן גביר, בן גביר מתנהג כמו ילד, לא מבין את גודל השעה, אי אפשר להתעסק עם גן ילדים".
גורם בכיר בקואליציה הוסיף: "בשבועות האחרונים איתמר בן גביר החליט לפרק את ממשלת הימין, לוחץ על כל הנדוקות הכי רגישות של הקואליציה, הציבור יבוא איתו חשבון על פירוק ממשלה ימין הקמת ממשלת שמאל תהיה על ראשו. אם בן גביר חושב שאנחנו בטיול בלונה פארק הוא טועה, הפלת ממשלת ימין תהיה על הראש שלו. שום ציוצים או תדרוכים לא יוכלו למחוק לו את זה".
לפני כחודש, לאחר פרישת השרים גנץ ואיזנקוט, השר לביטחון לאומי שלח מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו בו דרש להצטרף לקבינט המצומצם, שנקרא אז "קבינט המלחמה".
בהודעה שיצאה מטעם עוצמה יהודית נכתב: "הדיל בין הליכוד, דרעי ותומכי טרור הוא חרפה, לא נתמוך בהצבעה".
מאוחר יותר היום בן גביר הוציא הודעה נוספת בה כתב: "ראש הממשלה חייב להבין ש'ממשלת ימין' איננה ביטוי ריק מתוכן, ויש משקל גם לעמדות חברי הממשלה. לא באנו להיות מעודדים על הטריבונה. באנו להשפיע. לכן דרישתנו להיכנס לפורום ניהול המלחמה, המתנהל כעת כקבינט הקונספציה - עומדת בעינה".
על מה הויכוח? הכל על חוק הרבנים
חוק הרבנים, שמעורר זעם במערכת הפוליטית מבקש להפקיע את הליך בחירת רבני הערים מידי הרשויות המקומיות ולאפשר למועצת הרבנות הראשית ולמשרד הדתות למנות אותם בהליך מזורז ולא שקוף.
הנושא משמעותי למפלגת ש"ס, המשתמשת בתפקיד רבני הערים, על מנת לקדם תפקידים, ג'ובים, וכן על מנת לבסס שליטה ברבנות הראשית, המפלגה נחלה כשלונות במינוי רבנים חדשים בשנים האחרונות, גם בשל חוסר רצון מופגן של ראשי הרשויות. לכן שר הדתות מיכאל מלכיאלי מבקש לקדם את החוק, שיאפשר שליטה בבחירה, ובפועל יפקיע את השליטה מידי הרשויות המקומיות.
למעשה, החוק מבקש לבטל את נציגי הציבור שמועצת הרשות ממנה לאספה שבוחרת את הרבנים ובמקומם למנות את חברי מועצת הרבנות הראשית. בנוסף, מבקש החוק לבטל את תקנותיו של כהנא, ולאפשר לרב עיר לכהן, כפי שהיה בעבר, למשך עשרות שנים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו