היועמ"שית: ממחר יש לגייס חרדים; בסביבת נתניהו תקפו

יממה לפני פקיעת מועד החלטת הממשלה, גלי בהרב מיארה שיגרה מכתב אל משרדי הביטחון והחינוך, בו הבהירה כי לפי החוק אין סמכות להמשיך את הפטור • בסביבת נתניהו מאשימים: "יוצרת קרע בחברה הישראלית בנושא הגיוס"

מפגינים נגד חוק הגיוס מתחת לבית של היועמ"שית, צועדים לביתו של השר ווסרלהאוף

היועמ"שית גלי בהרב מיארה הבהירה היום (ראשון) לממשלה כי עליה להימנע מכל צעד שיש בו משום עקיפת צו הביניים של בג"ץ שעצר את העברת כספי התמיכות לישיבות החרדיות, כך שהכספים יעברו לישיבות בדרכים אחרות.

האם הצבא מוכן לקלוט אותם? מחאת החרדים נגד הגיוס, צילום: אורן בן חקון

הבהרה זו של היועמ"שית ניתנה במסגרת מכתב שכתב המשנה שלה, גיל לימון, אל הממשלה לקראת מחר, כאשר מבחינה משפטית על המדינה להתחיל לפעול לגיוס חרדים.

עוד הזהירה היועמ"שית כי לא ניתן להגיד את שיעור התמיכות עד להפסקתם, "משרד החינוך יימנע מכל צעד שיש בו, או שעלול להיות בו, משום עקיפה של הוראת צו הביניים, בי אם באמצעות הגדלת התקציב ו"ערך נקודה" שבמחבני התמיכה דנן, ובין אפיקי מימון אחרים ובכל דרך אחרת". נכתב במכתב המשנה לימון.

חרדים קיצונים חוסמים רחוב בירושלים במחאה נגד גיוס לצה"ל, צילום: אורן בן חקון

גורם בסביבת נתניהו: "לא ברור מה כל כך דחוף ליועצת המשפטית לממשלה ליצור קרע בחברה הישראלית בנושא הגיוס, לאחר שבג״ץ נעתר לבקשת ראש הממשלה להשלים מתווה גיוס תוך 30 יום בהרכב מורחב של תשע שופטים. היעוץ המשפטי לממשלה אינו מוסמך לרוקן מתוכן את החלטות בג"ץ".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר