לאחר הסערה, הכעס והנזיפות: מירי רגב ופנחס עידן נפגשו והתפייסו

שרת התחבורה נזפה בעידן על שהשבית את הפעילות בנתב"ג ולא יידע אותה על הצעד שנקט • רגב טענה בפני כי "בגלל הצעד שלך חטפתי על הראש"

מירי רגב (ארכיון), צילום: דודי ועקנין

לאחר סערת השבתת הטיסות: שרת התחבורה מירי רגב נפגשה היום (רביעי) עם פנחס עידן, שביום שני גרם להשבתת הפעילות בנתב"ג כחלק מהמחאות נגד הרפורמה המשפטית. השניים יישרו את ההדורים ביניהם והפגישה הסתיימה באווירה טובה.

עידן הוא איש ליכוד במשך שנים ארוכות, ונחשב לבעל כוח משמעותי בפריימריז, מה שהעמיד את רגב בדילמה - מצד אחד היא שרת התחבורה, שאחראית על המתרחש בנמל התעופה, ומצד שני היא זקוקה לעזרתו של עידן בפריימריז.

במהלך הפגישה נזפה השרה רגב בעידן גם על השבתת נמל התעופה וגם על כך שהוא לא יידע אותה לפני שהוא נוקט בצעד כל כך קיצוני ומיידי.

פנחס עידן, צילום: משה שי

השרה רגב צעקה עליו וטענה ש"חטפה על הראש מהתקשורת ומהפוליטיקאים" בגלל השביתה שארגן עידן. לדברי גורמים שנכחו בפגישה השיחה הסתיימה בסולחה ובאווירה טובה.

כזכור, חלק מהח"כים זעמו על עידן וקראו להדיח אותו. השר שיקלי ארגן עצומה והערב הודיע כי כ-4,000 חתימות על העתירה להדחת פנחס עידן, מתוכם מעל ל-3,000 מתפקדי ליכוד.עד כה נאספו כ-4,000 חתימות על העתירה לבית הדין של הליכוד להדחת פנחס עידן מחברותו בתנועה, אשר תוגש ביום ראשון הקרוב.

לעידן, שהכריז על השבתה פוליטית בלתי חוקית של שדה התעופה שפגעה בכיסם של ישראלים רבים ובכך ביקש לחבל, הלכה למעשה, בקידום הרפורמה הנדרשת במערכת המשפט אין מקום בין שורות תנועת הליכוד.

מהשר שיקלי נמסר: "דרך פנחס עידן היא דרך הכוחנות והוועדים ולא פלא שהראשונים להתייצב לצידו היו אנשי מפלגת העבודה ומתנגדי הרפורמה. הגיע הזמן להעמיד במקום עסקנים סוציאליסטים שבריונותם אומנותם, ולהשיב את התנועה הלאומית-ליברלית למסלולה האידיאולוגי המקורי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר