עיריית תל אביב-יפו, בשיתוף איגוד המסעדות והברים הארצי, הציגה היום (ד') את הצעתה למתווה חזרה לפעילות של עסקי המזון וההסעדה בעיר - בתי קפה, מסעדות וברים, כבר לקראת סוף השבוע הבא.
צילום: משה בן שמחון, newsenders, פז בר
כזכור, בשבוע שעבר כבר הודיעה העירייה כי תתיר לבתי עסק בתחום המזון לפרוס שולחנות וכיסאות במרחב הציבורי, כדי לאפשר מרווחים בטוחים בין הסועדים, וכעת נדרשת הסכמת הממשלה לאפשר פתיחה של בתי עסק אלו באופן מיידי. בעיריה טוענים שפתיחת המסעדות נדרשת כדי למנוע את קריסת הענף וכניסת מאות אלפי עובדים למעגל האבטלה. בעיר תל אביב-יפו יש כ-2,500 מסעדות, בתי קפה וברים, המעסיקים כ-70 אלף איש.
ראש העירייה רון חולדאי פנה הבוקר (רביעי)לראש הממשלה ולשרי הממשלה הרלוונטיים בבקשה לאפשר את פתיחת העסקים בהתאם למתווה המוצע כבר בסוף השבוע הבא.
חולדאי: "עיריית תל אביב-יפו רואה בעסקים - בדגש על עסקי ענף המסעדנות - שותפים חשובים בכינון השגרה הכלכלית והחברתית בעיר ובישראל בכלל. אנו עושים כל שביכולתנו על מנת לסייע, באמצעות פטורים מאגרות וכלים נוספים - אך באלו לא די. הצלת הענף על מאות אלפי עובדיו נמצאת בידי הממשלה, אנא - הירתמו להצלתו!"
המתווה המוצע כולל בין היתר הצבת שולחנות במרחקים גדולים אחד מהשני, פרוטוקול ניקוי וחיטוי קפדניים, הדרכות עובדים והנחיות לפעילות המטבח.

בתוכנית הממשלתית החזרת המשק לפעילות, שהוצגה ב-4.5.2020, מצויין כי עסקי המזון יחזרו לפעילות לכל המוקדם בסוף חודש מאי, וייתכן אף כי רק באמצע חודש יוני. המתווה שהוצג הבוקר מציע חזרה מלאה לפעילות בעוד שבוע, תוך הקפדה על עקרונות הבריאות ושורה של תנאים וקריטריונים. המסמך הוכן על ידי איגוד המסעדות הישראלי בשיתוף מומחים בתחום בטיחות המזון ובריאות הציבור, כמו גם התייעצות עם בעלי עסקים מובילים בתעשייה. לאחר שנבדק על ידי הגורמים המקצועיים הרלוונטיים בעיריית תל אביב-יפו מצאה העירייה לנכון לקרוא לאימוצו ויישומו. העירייה סומכת ידיה על העסקים שישמרו על בריאותם של הבאים בשעריהם על ידי הקפדה יתרה על תנאי המתווה, וליתר ביטחון יגובה המתווה גם בבקרה ואכיפה של העירייה.
המתווה כולל את ההיבטים הבאים, תוך הקפדה יתרה על היגיינה ובריאות כלל העובדים והסועדים:
• ניקיון וחיטוי יסודי של המטבח, הבר, המחסנים, השירותים ואזורי ההסעדה
• מרחק של שני מטר בין כל השולחנות
• חיטוי השולחנות והכיסאות לפני ואחרי כל סועד
• הצבת מתקני חיטוי בכניסה וכן אלכוג'ל על כל שולחן
• תפריטים מודפסים על נייר, חד-פעמיים
• הושבה של קבוצות הומוגניות בלבד
• חיטוי מוקפד של כלי האוכל
• הקפדה על ריחוק בין המלצרים לסועדים
• מדידת חום יומית לכלל העובדים
• הנחיות לשטיפת ידיים, לבישת מסכות וכפפות
• הנחיות לאופן ביצוע משלוחים מבית העסק טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו