חיפה: בן 11 ננשך על ידי חזיר בר

הילד שיחק בגן משחקים בשכונת ורדיה, כשהחזיר תקף אותו • הוא נפצע באורח קל • אמו של הילד לראש העיר עינת קליש: "לו בנך היה ננשך היית פועלת אחרת"

"בנס ניצלנו מאסון". חזיר בר בחיפה, צילום: הרצי שפירא

דאגה בחיפה: ילד בן 11 ננשך אתמול (שבת) בשעות אחר הצהריים על ידי חזיר בר, בעת ששיחק בגן משחקים בשכונת ורדיה בעיר. הילד נפצע באורח קל בידו וטופל בבית החולים. 



אמו של הילד, טל ברק אסנש, סיפרה לאתר "חי פה": "חבורת ילדים תושבי ורדיה שיחקו בגן, בכניסה לשכונת ורדיה. בגן הסתובב חזיר, אותו הילדים מכירים, כי הוא מרבה להסתובב שם. החזיר היה קרוב והילדים לא פחדו ממנו, היות שעל פי פרסומים, החזירים אינם מסוכנים. החזיר התקרב לילד, כאשר לפתע, החזיר נשך את הילד בידו, מסיבה שעדיין לא ברורה. הילד הספיק להוציא במהירות את היד מהפה של החזיר".

אסנש הוסיפה: "הילד הגיע הביתה כשהוא פצוע. לקחתי אותו וטסנו במהירות לבית החולים בני ציון. בבית החולים טיפלו בנו במיון ילדים, במסירות יוצאת מהכלל. הילד קיבל מנה של אנטיביוטיקה וזריקה נגד כלבת. כעת, עלינו לגשת ללשכת הבריאות במהלך השבוע כדי לקבל מספר זריקות נגד כלבת במהלך התקופה הקרובה. מדובר בתהליך ארוך".

מתברר שהם גם נושכים. חזיר בר בחיפה // צילום: מישל דוט קום
מתברר שהם גם נושכים. חזיר בר בחיפה // צילום: מישל דוט קום


ברק אסנש העבירה ביקורת חריפה על ראשת העיר של חיפה, עינת קליש. "אני פונה לעינת קליש ואומרת לה שאם הבן שלה היה ננשך על ידי חזיר - היא לא הייתה מתנהגת כמו שהיא מתנהגת בסוגיה זו. הסיפור הזה כמעט נגמר באסון. המזל שלנו הוא שהילד הספיק להוציא את היד מהפה של החזיר בזמן".

יצוין כי זו התקיפה השנייה של חזיר בר שתועדה בחיפה בשנים האחרונות: בנובמבר 2016 תקף חזיר בר קשיש כבן 80 בשדרות מוריה בעיר. הקשיש ננשך ברגליו ובידיו ופונה במצב בינוני לבית החולים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר