שריפות סמוך לנוף הגליל ונצרת // צילום: דוברות כבאות והצלה // שריפות סמוך לנוף הגליל ונצרת

"נכנסנו להיסטריה, לקחנו את הילדים ועזבנו את הבית כשרק הבגדים עלינו"

יממה לא פשוטה עברה על תושבי נוף הגליל, שפונו מביתם למתנ"סים ולבתי מלון עד שכוחות הכיבוי השיגו שליטה על האש ביער צ'רצ'יל הסמוך לעיר • כוחות הכיבוי מנסים למנוע כעת התפשטות נוספת של מוקדי השריפה לעבר היישובים הסמוכים

במוקדי השריפות ברחבי הארץ מנסים להתאושש הבוקר (שבת) מגל השריפות היחסית מפתיע שהתפרץ אמש החל משעות הבוקר בלא מעט מוקדים, בהם הגליל, עמק חפר ואזור השומרון. אלפי בני אדם פונו מבתיהם, כבישים נסגרו לתנועה ונזק גדול נגרם ללא מעט יישובים.

אלפי תושבים מנוף הגליל נאלצו ללון הלילה מחוץ לבתיהם בשל שריפת הענק המשתוללת החל מאתמול בצהריים ביער צ'רצ'יל הסמוך בעיר. "זאת הייתה חוויה מאוד לא נעימה, האש הגיעה כמעט עד לבית שלנו. כשהעשן היה סמיך מאוד והחשמל והמים התנתקו, אמרו לנו להתפנות. נכנסנו להיסטריה ועזבנו את הבית עם הילדים כשרק הבגדים עלינו, אפילו בלי תיקים" אמרה כרמית זוהר שפונתה עם בעלה ושניים מילדיה מביתה שברחוב גלעד.

"בהתחלה התפנינו למתנ"ס ברקוביץ ואח"כ למלון פלאזה בו היינו כל הלילה. ראש העיר דאג לנו לכל מחסורנו, עד לפרטים הקטנים, אפילו למברשות שיניים העירייה דאגה לנו".

בשכונה שבה מתגורר אליק ויינר עם משפחתו, מתגוררים גם הוריו ודודתו. כבר אתמול בשעות הצהריים המוקדמות הם נדרשו להתפנות מבתיהם בשל השריפה שהתקרבה במהירות לבתיהם. "אשתי ושני הילדים שלי היו בבית ואני הייתי בעבודה. איך שהתחילה השריפה המשטרה והעירייה עברו רכבים שכרזו לתושבים להתפנות מהבתים" סיפר ויינר.

"ההורים שלנו גרים קרוב אלינו ואבא שלי היה כמוני בעבודה. אז אשתי התפנתה עם הילדים ועם אמא שלי והן הצטרפו לדודה שלי שהייתה בחני סנטר. אבל השריפה המשיכה להשתולל, לא נתנו לנו לחזור הבייתה והפנו אותנו לבית מלון. בסביבות עשר בלילה כבר אמרו לנו שאנחנו יכולים לחזור לבתים. הבית של דודה שלי נמצא ממש בקו הראשון ליער והוא נפגע מהשריפה. אבל למרבה המזל הנזק נגרם רק לגינה ולרהיטי החצר שהיו בה. פנים הבית לא נפגע".

שריפות סמוך לנוף הגליל ונצרת // צילום: דוברות כבאות והצלה
שריפות סמוך לנוף הגליל ונצרת // צילום: דוברות כבאות והצלה

בעוד שברוב המוקדים האש כובתה והתנועה שבה לסדרה, בנוף הגליל, המוקד המרכזי של הגל הנוכחי, הכבאים טרם הצליחו לכבות את השריפה. במשך כל הלילה פעלו צוותי כיבוי אש רבים ביער צ'רצ'יל הסמוך בשני מוקדים על מנת למנוע את ההתפשטות אל עבר בתי המגורים ביישובים הסמוכים. בשעות הבוקר המוקדמות אף חזרו ניסיונות הכיבוי מהאוויר עם שישה מטוסים מטייסת הכיבוי האווירית שלוקחים חלק בפעולות. 

מפקד מחוז צפון בשירותי הכיבוי וההצלה, ניזאר פארס, סיפר: "לוחמי האש ממשיכים בלחימה עיקשת  לבלימת התפשטות האש  והגנה על תושבי נוף הגליל והבתים. במהלך הלילה נערכנו להמשך המערכה תוך רענון הכוחות ובשלב זה לא נשקפת לתושבים כל סכנה. מאמצי הכיבוי ימשכו לאורך כל היום, אני קורא לציבור להישמע להוראות גופי החירום"

שריפות סמוך לנוף הגליל ונצרת // צילום: דוברות כבאות והצלה
שריפות סמוך לנוף הגליל ונצרת // צילום: דוברות כבאות והצלה

לפי נתוני הכבאות וההצלה, אתמול הוזנקו כוחות הכיבוי באויר ובקרקע לכ-250 אירועים בשטחים פתוחים, בהם 13 מוקדים מרכזיים בכל רחבי הארץ. במסגרת מאמץ הכיבוי האוירי הופעלו לאורך כל היום 12 מטוסי כיבוי ושלושה מסוקים שפעלו עד רדת החשיכה בדגש על גזרת הר דבורה - נוף הרים. 

בתוך כך, גורמים במערכת הביטחון חושדים שחלקן של הדליקות נגרמו מהצתה בזדון אך לא נתקבל בשלב זה מידע קונקרטי בנושא. במערכת הביטחון מעריכים כי חלק מהשרפות נגרמו על ידי שריפת גזם ולא מתוך כוונת זדון. ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים אמש התייעצויות בראשותו בנושא השריפות ברחבי הארץ בהשתתפות השר לביטחון פנים, מ"מ המפכ"ל, נציב הכבאות, ראש המל"ל וגורמים נוספים. במהלך ההתייעצויות נשקלה קבלת סיוע בינלאומי. 

ראש הממשלה קיבל עדכון וסקירה מנציב הכבאות על מאמצי הכיבוי, וביקש לוודא שנעזרים בכל המשאבים הקיימים ובמידת הצורך לשקול סיוע בין-לאומי. הנציב ציין כי כרגע לא נידרש סיוע כזה וכי מערך כיבוי האש נעזר בכוחות המשטרה ובפיקוד העורף.

שריפות סמוך לנוף הגליל ונצרת // צילום: דוברות כבאות והצלה
שריפות סמוך לנוף הגליל ונצרת // צילום: דוברות כבאות והצלה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...