שר החינוך יואב גלנט הציג הערב (שני) במהלך דיון קבינט הקורונה את המתווה שלו לחזרה ללימודים ביישובים ירוקים וצהובים: כיתות ז' עד י"ב יחזרו ללמוד ביום ראשון בחצאי כיתות בלמידה משולבת - ויגיעו לפחות יומיים לבתי הספר.
המתווה של גלנט לחזרה ללימודים:
כיתות א'-ב' - כיתות מלאות, 5 ימים בשבוע
כיתות ג'-ד' - חצאי כיתות, 5 ימים בשבוע
כיתות ה'-ו' - חצאי כיתות, לפחות 3 ימים בבית הספר
כיתות ז'-ט' - חצאי כיתות, לפחות יומיים בבית הספר
כיתות י'-י"ב - חצאי כיתות, לפחות יומיים בבית הספר
הצעת המתווה של גלנט מגיעה לאחר שתלמידי חטיבות הביניים וכיתות י' נזנחו ללא מתווה או תאריך משוער לחזרתם לספסל הלימודים. על הרקע הזה שוב יצא שר החינוך בגלוי נגד משרד הבריאות. בהודעה שהוציא אתמול אמר: "צריך להחזיר באופן מיידי את כל התלמידים, מכל שכבות הגיל, לבתי הספר. אנחנו חייבים להציב את חינוך התלמידים בראש סדר העדיפויות הלאומי, לפני כל נושא אחר. זאת חובתנו, זאת אחריותנו".
בתוך כך, שר הפנים אריה דרעי התייחס לסוגיית השבת הפעילות במערכת החינוך ואמר: "אני מתכוון הערב בקבינט הקורונה לקרוא לחזרת כל התלמידים בכל הכיתות ללימודים באופן מיידי. ביחד עם ידידי שר החינוך יואב גלנט, ננסה לשכנע את חברי הקבינט כי כל התלמידים חייבים לשוב ללימודים. אסור לנו לאבד דור שלם של ילדים".

קבינט הקורונה אישר פה אחד את תקנות התחבורה העדכניות, בהתאם לעמדות המקצועיות של משרדי התחבורה, הבריאות והמל״ל להגדלת אחוזי התפוסה באוטובוסים ל-75%.
שר הכלכלה והתעשייה, עמיר פרץ דרש בקבינט הקורונה לאשר את הפיילוט לקניונים הסגורים כבר היום, ולקבוע מועד להתחלתו בהקדם. לדבריו, "כבר מספר ימים שמתקיימים דיונים ארוכים בין משרדי הכלכלה, הבריאות, האוצר, המשפטים והמל"ל, על אופן ביצוע הפיילוט. אין סיבה לחכות שיסתיימו הדיונים ואז לקבוע מועד. אני אדרוש לאשר את הפיילוט כבר היום, ולקבוע מועד התחלתו". כאמור, משרד הבריאות צפוי לתמוך בקיום הפיילוט.
במקביל, ובזמן שחלה עלייה בתחלואת נגיף הקורונה בישראל, במשרד הבריאות מעריכים היום שלא יהיה צורך בסגר בחנוכה, כל עוד התחלואה לא תעלה עד אז. בהנחיית ראש הממשלה החלו במטה "מגן ישראל" ובמל"ל להיערך לחנוכה ולחגים הנוצריים.

בכיר במערכת הבריאות העריך: "הכיוון שלנו הוא לא סגר, אלא המשך המצב הקיים. תלוי איך נגיע לחנוכה". עם זאת, הנושא הזה לא צפוי לעלות בישיבת קבינט הקורונה שתחל בעוד זמן קצר.
עוד ציין הבכיר ביחס למגמת היציבות בתחלואה ואמר: "לא הוגדר קו אדום של אלף או אלפיים נדבקים ליום. זה שילוב של המספרים יחד עם מקדם ההדבקה R. אם קצב העלייה בתחלואה איטי - ייתכן שאפשר למשוך גם עם יותר מאלפיים נדבקים. אם קצב העליה מהיר מאוד - ייתכן שכבר ב-1,000 - 1,500 נצטרך לעצור". עוד ציין כי "פתיחת כיתות א-ד גרמה לעליה בתחלואה אך בצורה מתונה וקלה".
חזרת מערכת החינוך בצפון: "לא יודעים מי מהמשפחות יבחרו לחזור לבתיהם"
המורים זועמים על תוכנית הבינה המלאכותית בבתי הספר: "זה ספין"
פרסומת | המירוץ לאולימפיאדה: מהמיונים להישגים
תעודת חציון למערכת החינוך: חבולה, מפולגת, דלת תקציבים ושורדת רק בזכות המורים
נקודת האל חזור היא עכשיו: מצב החינוך מחייב תוכנית חירום לאומית