ישראלים רכשו מבנה בקצה היישוב היהודי בחברון: "נקנה כדת וכדין"

שתי משפחות יהודיות נכנסו למבנה שנרכש על ידי עמותת "הרחיבי מקום אהלך" בשכונת תל רומידא בחברון • ב"שלום עכשיו" טוענים: "משפחה פלשתינית יצאה לארוחת איפטר וכשחזרה גילתה שמתנחלים נכנסו לביתה" • המתיישבים עונים: "מדובר בתירוץ שנעשה כדי להימנע מגזר דין מוות. יש תיעוד של כל הרכישה"

המבנה שנרכש על ידי עמותת "הרחיבי מקום אהלך" בשכונת תל רומידא בחברון , ללא קרדיט
המבנה שנרכש על ידי עמותת "הרחיבי מקום אהלך" בשכונת תל רומידא בחברון. צילום: ללא קרדיט

שתי משפחות יהודיות נכנסו אתמול בערב (ראשון) למבנה שאותו רכשו בקצה היישוב היהודי בחברון, בסמוך לאתר הארכיאולוגי בשכונת תל רומידא. מדובר במבנה שאותו רכשה עמותת "הרחיבי מקום אהלך" שעוסקת ברכישת מבנים מפלשתינים. הרכישה, אומרים התושבים, נעשתה כדת וכדין. שם המבנה החדש – גאון יהודה, על שם יהודה יהלום, תושב חברון, שנהרג במלחמת חרבות ברזל.

בארגון "שלום עכשיו" פרסמו היום (שני) טענות לפיה משפחה פלשתינית שהתגוררה במבנה יצאה לארוחת איפטר וכשחזרה גילתה שמתיישבים נכנסו לביתה ושצה"ל מונע מהם להיכנס. לטענת אנשי הארגון ״קומץ מתנחלים משיחיים קובע למדינה שלמה את מדיניות החוץ והביטחון. מתנחלים טוענים שרכשו בית וכבר כל המערכת מתיישרת לפיהם, הצבא מאפשר להם להיכנס ומונע מהמשפחה הפלסטינית לחזור לביתה, ולאחר מכן ייאלץ לאבטח את המתנחלים בשטח חדש בחברון".

מנגד, אומרים התושבים כי מדובר ברכישה לגיטימית שנעשתה לאורך תקופה ארוכה, וכי טענות הפלשתינים נעשות על מנת להסיר את אחריותם למכירה. עמותת "הרחיבי מקום אהלך", פועלת כבר שנים רבות על מנת לרכוש בתים בחברון, והם למודי ניסיון בעניין זה. מדובר במקרה הזה בחלקות שנרכשו לפני כ-200 שנה על ידי היישוב היהודי הישן בחברון, וכעת המבנה, שהינו חצי בנוי בלבד, ללא חשמל, נרכש כדת וכדין, כולל תיעוד מלא.

הרשות הפלשתינית מאיימת בגזר דין מוות על מי שמוכר מבנים ליהודים, ועל כן הישראלים צריכים לבצע את הרכישות בצורה מתוחכמת וזהירה. פעמים רבות המוכרים מקבלים סכומי כסף גדולים, מוכרים את המבנה לחברת קש והם מוברחים מהארץ.

המבנה שנרכש צמוד לחפירות ארכיאולוגיות של רשות הטבע והגנים בתל רומידא, שבה נמצאו לא מעט ממצאים מתקופת בית שני. ביישוב היהודי בחברון מקווים כי רכישת הבית תסייע לחזק את החפירות, באמצעות מבקרים שיגיעו למקום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר