“אני מצטער שאני חייב לדבר באנגלית״, אומר נאס דיילי בתחילת הפודקאסט ״החיים כסטארט אפ״ של יניב ריבלין, “עברו עשר שנים מאז שדיברתי עברית, אבל אני מבטיח – בשנה הבאה נעשה את זה בעברית״.
כך נפתח הראיון עם נאס דיילי, יוצר התוכן הבינלאומי שגדל בכפר עראבה בצפון ישראל והיום עומד בראש אימפריית תוכן עם מעל 70 מיליון עוקבים.
“בתור ילד, חלמתי להיות אסטרונאוט״, מספר דיילי, “אפילו למדתי את האלף-בית הרוסי כי ידעתי שיש רק מקום אחד ממנו אפשר לטוס לחלל – קזחסטן״. אך לדבריו, המציאות הישראלית הכתה בו מהר: “הבנתי שאם אני רוצה לטוס לחלל, אצטרך להתעשר ולקנות את הכרטיס שלי, כי במסלול הצבאי זה לא יקרה עבורי״.
כשנשאל על ילדותו בכפר, הוא לא מהסס לתאר אותה: “גרועה. מאז גיל עשר חשבתי, ‘מה אני עושה פה?’ הרי מרכז היקום הוא בסיליקון ואלי, ניו יורק או הוליווד – ואני אפילו לא בתל אביב״. דיילי מדגיש שאין לו דבר נגד אנשי כפר, אלא התחושה היתה שהוא לא נולד במקום הנכון.
הפתרון הגיע עם מה שהוא מכנה “תוכנית הבריחה שלי”. “תודה לאל על גוגל״, הוא אומר, “פשוט חיפשתי ‘לימודים בחו”ל’ וגיליתי שאפשר להגיש מועמדות לאוניברסיטאות בארה”ב ולקבל מלגה״. כך הגיש מועמדות להרווארד, התקבל וקיבל מלגה מלאה מהקהילה היהודית של סיינט פול במינסוטה.
לאורך השיחה, דיילי מדגיש את החשיבות של יוזמה אישית. הוא מספר כיצד משפחה יהודית מאוהיו שהגיעה ללמד אנגלית בכפרו הפכה לחלק בלתי נפרד מהסיפור שלו. “הייתי היחיד שאמר להם: ‘בואו נהיה חברים’. שנה אחרי, הם הזמינו אותי לאוהיו, ושם פגשתי את הבן שלהם שלמד בהרווארד. כשביקרתי שם, הבנתי שזה אפשרי גם עבורי״.
דיילי מדבר בפתיחות על החסמים שראה בישראל: “שנאתי את זה שהחיים שלנו מצטמצמים למספרים – ציון פסיכומטרי או בגרות. הפעם האחרונה ששמו מספרים על בני אדם הייתה בשואה, ולא רציתי להיות חלק מזה״.
באוניברסיטאות בארה”ב, הוא מספר, השאלות הן אחרות: “מה החלום שלך? מה אתה רוצה להיות כשתהיה גדול?”.
למרות ההצלחה, הדרך לא הייתה קלה. “אפילו עם 70 מיליון עוקבים, אני מרגיש שאני עדיין צריך לדחוף סלע במעלה ההר. החיים לא נעשים קלים יותר״, הוא אומר. עם זאת, דיילי לא שוכח את החלום הראשון שלו: “אני כבר ברשימת ההמתנה לטיסה לחלל. ברגע שיגידו לי לשלם – אני טס״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו