השבים התאילנדים ימריאו למולדתם: "מודים על הזכות לטפל בהם"

הרופאים ציינו כי מצבם של סאטיאן סוואנאקם, פונגסק טהנה, באנאוואט סהטאו, וואצ'ארה סריהאון וסוראסאק לאמנאו, השתפר לאין שיעור • הממשלה התחייבה לסייע במימון בטיפול בהם גם בתאילנד

השבים מתאילנד בפרידה מבית החולים. צילום: מרכז רפואי שמיר

הבוקר (שבת) שוחררו חמשת השבים התאילנדים לאחר עשרה ימי אשפוז מהמרכז הרפואי שמיר בדרכם חזרה לארץ מולדתם. במרכז הרפואי נערך טקס שבו הוענקו לשבים מזכרות מרגעים מיוחדים משהותם, השבים כתבו על לוח את תחושותיהם ונערך טקס מרגש עם שלטים בתאילנדית האומרים "נסיעה טובה", "דרך צלחה", "להתראות" ועוד ונופפו בדגלי תאילנד וישראל.

במרכז הרפואי ציינו כי מצבם של סאטיאן סוואנאקם, פונגסק טהנה, באנאוואט סהטאו, וואצ'ארה סריהאון וסוראסאק לאמנאו,השתפר לאין שיעור הודות לטיפול המקצועי המסור של הצוותים הרפואיים הפסיכולוגים והפסיכיאטרים והמעטפת המחבקת של שגרירות וממשלת תאילנד.

הטיפול הרפואי והנפשי ימשיך בתאילנד, כאשר ממשלת ישראל התחייבה לדאוג להם גם שם, ולתקצב אותם בדיוק כמו את שאר השבים הישראלים על מנת שיוכלו לשוב לביתיהם להחלים ולעמוד הרגליים כבראשונה.

המרכז הרפואי שמיר, שקלט גם בסבב הקודם את האזרחים הזרים שהשתחררו מהשבי - 23 תאילנדים ואזרח פיליפיני, נערך מבעוד מועד לבואם עם צוותי רפואה מתוגברים, עו"סים, פסיכולוגים ופסיכיאטרים ומתורגמנים תוך שיתוף פעולה הדוק עם השגרירות התאילנדית בישראל.

מנהלת המרכז הרפואי, ד"ר אסנת לבציון קורח, סיפרה על האשפוז: "בניגוד לשבים הישראלים, לשבים התאילנדים אין משפחות שחיכו להם בישראל ואנחנו בשמיר קיבלנו אותם בזרועות פתוחות ובחיבוק חם גם כמשפחה וככצוות רפואי מקצועי גם יחד.

"במתחם המיוחד שהכנו מבעוד מועד בשמיר הוקצו להם חדרים פרטיים מפנקים, עם כל הציוד הנדרש ביגוד הנעלה, טואלטיקה ועוד. נוסף הועמד לרשותם פאטיו מפנק ופרטי בו יכלו לנשום אוויר נקי ולהחלים באוויר הפתוח" הדגישה ד"ר אסנת לבציון קורח מנהלת המרכז הרפואי והוסיפה "הניסיון הרב שנצבר בשמיר בסבב השיחרורים הקודם יושם במלואו בפעימה הזו ואני מודה על הזכות לקבל את השבים התאילנדים אלינו כצוהר של אור, אחווה ותקווה ישראלית בפני העולם כולו".

הנזיר מנהל את הטקס עבוד השבים התאילנדים, צילום: שבתאי יצחק עידן

ראשית הגיעו לבקר את השבים משלחת רמי דרג בראשות שר החוץ התאילנדי מאריס סנגיאמפונגסה, רמטכ"ל צבא תאילנד, הגנרל סונגוויט נונפאקדי והשגרירה בישראל, פנבאה צ'נדרראמייה.

חמשת השבים קיימו שיחת זום עם ראש ממשלת תאילנד פאטנונגטאן צ'ינוואט שבירכה אותם על חזרתם מהשב,  והבטיחה לעטוף אותם באהבה ולקבל אותם בשמחה כשישובו הביתה לתאילנד. לאחר חמשת ימי ההחלמה הראשונים במתחם, הובאו לישראל בני משפחותיהם של השבים במיוחד מתאילנד.

לביקור בארץ הגיעה אמו של סוראסאק לאמנאו, אחיו של באנאוואט סהטאו, אחיו של וואצ'ארה סריהאון ואחיינו של פונגסק טהנה. המפגש המרגש לא הותיר עין אחת יבשה במתחם השבים.

גולי טל, אחות אחראית במתחם השבים, סיפרה: "לראות את החיבוק של הבן עם האמא, עם בני המשפחה שטסו מהקצה השני של העולם, זה מדהים. גם אני דמעתי איתם, כמו כל הצוות כאן שעטף את החטופים באהבה".

ורד שנער, מנהלת השירות הסוציאלי בשמיר הדגישה כי: "די מהר החטופים חזרו לרשתות החברתיות ויצרו קשר עם חברים בבית. למרכז הרפואי שמיר הגיעו מתאילנד פסיכיאטר וגם רופא שהצטרפו לצוות הטיפול יחד עם אנשי השגרירות התאילנדית. השבים סיפרו כי כשהיו בשבי הם חשבו שאין מישהו בכלל שיודע שהם חטופים בעזה. הם לא היו בטוחים שייצאו משם בחיים ופחדו שישכחו אותם שם".

לצד האיחוד המרגש עם בני משפחותיהם, הוזמן למתחם השבים גם נזיר בודהיסטי במיוחד על מנת לפגוש את השבים התאילנדים ולכבד אותם בטקס רוחני מרגש. השבים התאילנדים יחד עם בני משפחתם וצוות השגרירות השתתפו בטקס, שהוקדש לחיזוק, תקווה, אהבה וחמלה.

במהלך בשהייה במתחם זכו השבים גם לביקורים של שר החוץ גדעון סער, שר הבריאות אוריאל בוסו, שר החקלאות אבי דיכטר, מנהל מנהלת החטופים גל הירש ועוד. ביקור נוסף ומרגש היה מטעם מועצת התלמידים של תיכון אלון ברמת השרון שהגיעו עם מזוודות טרולי עמוסות בחפצים למען השבים התילאנדים.

בהובלת מועצת התלמידים הובאו לביה"ח מכתבים וברכות, כולל ברכות בשפה התאית. בעזרת ליאה הילר, יו״ר הנהגת הורים, נפתחה קבוצת פייבוקס לתרומות, ותוך שעות נאספו אלפי שקלים.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר