בעצרת המשפחות שמתקיימת כעת (שבת) בכיכר החטופים בתל אביב, קראו בני משפחות החטופים להמשיך במאבק עד לשחרור אחרון החטופים. העצרת התקיימה לאחר שחרורם של קית' סיגל, ירדן ביבס ועופר קלדרון בפעימה הרביעית של העסקה.
לראשונה מאז שחרורה בפעימה הראשונה, הוקרן בעצרת סרטון של שורדת השבי דורון שטיינברכר. "עם כל כמה שזה לא פשוט היה לי חשוב לצלם את הסרטון הזה. ולהעביר את המסר שלי והבקשה שלי. ושיראו אותי ושאני בסדר. וזה ייקח זמן וזה עוד תהליך. זה לא נגמר בשבוע או בשבועיים, אבל אני פה בזכותכם".
"למשפחות שהיקרים שלהם עדיין נמצאים בשבי, אתם לא לבד. אנחנו ממשיכים להיאבק בשבילכם. אני אעשה הכל עד שכולם יחזרו הביתה. אני מבינה שכולם מכירים אותי מההקלטה הנוראית 'תפסו אותי, תפסו אותי, תפסו אותי' או כבלונדינית שלובשת ורוד, בת 31 מכפר עזה. אבל אני כבר לא בלונדינית. ואני לא אלבש יותר ורוד. אני דורון בת 31, אני כבר לא בשבי חמאס ואני בבית שלי".
אמה, סימונה שטיינברכר, אמרה בדבריה: "זכיתי לחבק את בתי, חיבוק שכולכם ראיתם וחיבקתם אותנו חזרה. זוהי זכייה שהיא כל כך מובנת מאליה, וגם כל כך לא. אבל ליבי נקרע כי אני יודעת שיש רבים שלא יזכו לכך". היא קראה למקבלי ההחלטות " אנחנו לא יכולים להרפות. אסור לנו לעצור! אני מבקשת אל תפסיקו!, תהיו שם, המשיכו בכל הכוח!. להשלים את כל שלבי העסקה, החזירו את כולם. מגיע לכל אחד ואחת סגירת מעגל, מגיע להם לחזור הביתה".
גם אחותה של דורון, ימית אשכנזי, נאמה במהלך העצרת. "כמה חיכיתי לומר זאת. וכמה פחדתי לדמיין את הרגע הזה. אני עומדת פה, אחרי שעמדתי על כל במה ובטח שעל הבמה הזאת, וקשה לי, אחר לי, מורכב. לא ידעתי למצוא את המילים הנכונות לרגע הזה. הרגשות מעורבים – יש שמחה והודיה כל כך גדולה, אך גם חרדה גדולה. אסור לנו להתבלבל מהמראות, אסור לשקוע באופוריה. ההחלמה והשיקום לא יתחילו באמת – עד שכולם יהיו בבית. ששלב ב׳ יסגר ויתבהר במהרה, ושלב ג׳ יושלם במלואו ונוכל סוף סוף להפסיק את ספירת הימים והחטופים שעוד נותרו בעזה ולהתחיל את ׳היום שאחרי׳".
בר גודארד, בתו של מני גודארד שגופתו נחטפה ב-7 באוקטובר, שתוחזר ארצה, רק בשלב האחרו של העסקה, תיארה את המציאות הקשה של משפחות החטופים שנרצחו: "למשפחות החטופים שנרצחו אין את הדאגה המתמדת - האם אכל, איך מתייחסים אליו, האם קר לו. אבל גם אין לנו את התקווה לקבל ממנו חיבוק. איבדתי את הבית שלי, את החיים כפי שהכרתי אותם, את ההורים שלי, את האמון במדינה שלי, ובנוסף לכל אלה איבדתי את האפשרות להתאבל על האובדן.
"אנחנו מרגישים כולנו את השמחה וההקלה ביום של שחרור חטופים נוספים. כל אחד ואחד מהם. וכל חזרה כזו רק מגבירה את הצמא לעוד, את הכמיהה לשבים ושבות נוספים שיחזרו אלינו. וברגעים האלו עולה המחשבה - איך ירגישו כשיחזרו המתים? אין חגיגות. אין חיוכים. הוא לא חוזר לחיבוק שלי. לא אחכה לו בסמוך לגבול. אני רוצה לבקש, גם אז - הישארו איתנו. המשיכו לתמוך בהשלמת העסקה במלואה על כל שלביה, המשיכו לעמוד לצידנו גם כשהלב לא יעלה על גדותיו משמחה. נצטרך אתכם אז יותר מאי פעם".
ויקי כהן, אמו של החייל החטוף נמרוד כהן שישוחרר בשלב ב' של העסקה, אמרה: "כל חייל שמתגייס לקרבי מתגייס עם הידיעה שאם חלילה יקרה לו משהו, המדינה/הצבא לא ינטשו אותו ויפעלו ככל שביכולתם על מנת לחלצו נמרוד נחטף חי והיום אחרי כל כך הרבה ימים הוא עדיין בשבי חמאס - מחכה שהמדינה תחלץ אותו".
"כולנו התרגשנו לצפות בתמונות של משפחות יקרות המחבקות את יקיריהם שחזרו מהשבי. אלו היו רגעים של אור ותקווה", אמרה והוסיפה כי הלב נקרע מהמחשבה על בנה ועל הגברים שעדיין בשבי. ה"דאגה והחשש שהעיסקה של שלב ב' לא תמומש עד סופה, מכרסמת בכולנו. אנחנו חייבים לדאוג לכך שהשלב השני יתממש וכל החטופים שנותרו מאחור יחזרו" אמרה ופנתה לבנ: "נמרוד בני האהוב, אני מבטיחה לך שאנחנו נמשיך להילחם עליך ועל כולם".
עידית אהל, אמו של אלון אהל השבוי כבר 484 ימים וישוחרר רק בשלב ב' של העסקה: "כשראיתי את החטופים ששבו, ליבי התמלא שמחה עבורם ומשפחותיהם. ראיתי את החיבוקים, את הדמעות, את האושר שבמפגש המחודש - ויודעת שגם אנחנו נגיע לרגע הזה. אסור לנו לשכוח - עדיין יש משפחות שמחכות ליקרים שלהם", אמרה ופנתה לבנה: "אלון היקר שלי ילד מלא חיים ואהבה, אתה שומע את קולי? אני יודעת שאתה חזק. אתה תמיד חזק. לא נפסיק להלחם עד שתחזור הביתה". היא הדגישה כי "כל יום בשבי הוא נצח" וקראה לממשלת ישראל: "אין לנו את הפריבילגיה לחכות. אנחנו רואים איך החטופים ששוחררו חוזרים פצועים בגוף ובנפש. הזמן פועל לרעתנו".
יאיר מוזס, בנו של שורד השבי גדי מוזס ששוחרר ביום חמישי, סיפר: " כפי שאתם רואים על פני אבא שלנו חזר! תמיד ידענו שאבא הוא איש חזק מאוד מנטלית, והוא הוכיח לנו שהוא כזה, ואפילו יותר ממה שיכלנו לדמיין לעצמנו. אדם שברגע שחזר לארץ אמר אני אדאג לשקם את ניר עוז. לערכים האלו גדלנו". לדבריו, אביו "ראה את העצרות ואת התמיכה וזה חיזק אותו מאד ברגעי משבר", אמר והודה לכל המעורבים בעסקה. "בעוד יומיים צוותי המשא ומתן אמורים להתחיל בשיחות על השלב הבא של העסקה. זהו שלב קריטי בו חייבים להמשיך ולפעול לשחרור כל חטופים. אסור לעצור ולו לרגע אחד".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו