12 צעירות וצעירים בגילאי 18-6 שגילו חוסן, אומץ לב ותושייה יוצאת דופן מאז 7 באוקטובר ובמהלך המלחמה יקבלו את "אות החוסן לילדים ונוער, שיוגש לראשונה בישראל.
מדובר ביוזמה של עמותת "מרכז משאבים", "הקרן לנפגעי טרור של הסוכנות היהודית", "קרן היסוד" ומשפחתם של ראש המועצה האזורית שער הנגב לשעבר, אופיר ליבשטיין ז״ל ובנו ניצן ז״ל, שנפלו בהגנה על קיבוץ כפר עזה בשבעה באוקטובר.
האות, שיישא את שמם של ניצן ואופיר ליבשטיין ז"ל, יוענק בטקס מיוחד שייערך באפריל 2025. היוזמה נועדה להוקיר את הצעירים, עודד שיח של חוסן ותקווה, להאיר את סיפוריהם יוצאי הדופן של הדור הצעיר ולהדגיש את יכולתנו להתאושש ולפעול למען הכלל גם בתקופות מאתגרות.
הציבור מוזמן להגיש מועמדות ומועמדים בגילאי 6-18 מכל המגזרים, שהיו תושבי קבע בישראל במועד אירועי 7 באוקטובר והפגינו עוצמה נפשית יוצאת דופן, תושייה ועזרה לזולת מאז פרוץ המלחמה. מועמדות אפשרית גם לקבוצות של ילדים ובני נוער, סביב סיפור גבורה, חוסן, השפעה לטובה או סיוע לזולת. ניתן להגיש מועמדות דרך אדם בוגר (כגון מחנך, עובד קהילתי, מנהל בית ספר, יועץ, רופא או הורה יחד עם שני מכתבי תמיכה. המועד אחרון להגשת מועמדות הוא 15.2.25.
ועדה מקצועית תבחן את המועמדויות ותבחר את הזוכים בהתאם לקריטריונים של ייחודיות המעשה, תושייה, השפעה על הקהילה והתרומה לבניית החוסן.
מתוך כלל המועמדים ייבחרו 25 צעירות וצעירים מעוררי השראה, כאשר 12 מתוכם יזכו במלגה בסך 4,000 שקלים ויוזמנו לטקס הוקרה בו יוענק האות. סיפוריהם של הזוכים יתועדו בסרט וידאו, ו-25 הסיפורים שיגיעו לשלב הגמר יכונסו בספר דיגיטלי שיונגש לציבור הרחב.
"סיפורים המגלמים אומץ, בגרות וחוסן פנימי"
"אנו גאים להשיק את 'אות החוסן לילדים ונוער', יוזמה שמטרתה להוקיר את תעצומות הנפש של ילדינו ובני הנוער שלנו, אשר הפגינו חוסן בלתי רגיל בתקופה קשה זו", אמרה יו"ר הקרן לנפגעי טרור של הסוכנות היהודית, איילת נחמיאס ורבין.
"הכרתי מקרוב את סיפורו האישי של ניצן ליבשטיין, שסבל מפוסט - טראומה כילד בעוטף ובעזרת הוריו ורד ואופיר, הצליח לקום ממנה ולסייע לילדים ובני נוער אחרים. סיפורי החוסן של הילדים ובני הנוער - חלקם מוכרים אבל רבים מהם טרם נחשפו, מגלמים אומץ, בגרות יוצאת דופן, תקווה וחוסן פנימי שמזכיר לנו כמילות השיר 'תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר'. כל סיפור כזה אינו רק אישי, אלא דוגמה ומופת לכולנו. יחד ניצור מרחב של חוסן ואמונה, ונשדר מסר של תקווה לעתיד טוב יותר".
פרופ' מולי להד, מייסד ונשיא מרכז משאבים, הוסיף: ״בכל מלחמה יש לוחמים גלויים ולוחמים סמויים. בדרך כלל אנו מתייחסים לתעוזה בשדה הקרב אבל אסון ה-7 באוקטובר גילה לוחמים אזרחיים שעשו מעשי תעוזה תוך כדי ואחרי וביניהם ילדים ובני נוער. בחרנו להעלות על נס את סיפורי ההתגייסות האזרחית של ילדים ובני נוער כמסר לתעצומות הנפש של ילדי ישראל וכמוטיב שחשוב להביאו לידיעת הציבור בכלל וילדים ובני נוער בארץ ובתפוצות. אנו מאמינים שהעובדה שמדובר בילדים ובני נוער תהווה השראה לבני גילם ותשפיע עליהם לעמוד איתן מול אתגרי החיים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו