הכנסת הפילה הצעה לתיקון החקיקה - וילד שנרצח ימשיך לשאת את שם ההורה שרצח אותו. "הצעה שמבזה את שמם של הילדים הטהורים שנרצחו", הגיבה יו"ר ארגון משפחות נרצחים ונרצחות, לרה צינמן, על אי העברת הצעת החוק מרשם האוכלוסין בקריאה הטרומית.
הצעת החוק גובשה על ידי ח"כ ד"ר מטי צרפתי הרכבי ממפלגת יש עתיד ועו"ד רותי אלדר, היועצת המשפטית של ארגון משפחות נרצחים ונרצחות. ח"כ הרכבי מסרה כי "מדובר בהצעה שלא היתה עולה דבר למשלם המיסים והיתה כרוכה רק בהנחיית השר. קיוויתי שהקואליציה תגלה חמלה כלפי הילדים שנרצחו ותאשר את החוק שנועד למנוע כאב לב מאותן משפחות שעולמן חרב עליהן".
עו"ד אלדר, שהיתה שותפת לניסוח הצעת החוק, אמרה כי "בני המשפחה משקיעים מאמץ עלאי כדי לא לבטא ולא לרשום את שם ההורה הרוצח ליד שמו הטהור של הילד הקורבן. נגיש את ההצעה מחדש ונמשיך לפעול במרץ על מנת לתקן את העוול".
ח"כ הרכבי והארגון הביעו אכזבה מהחלטתם של חברי הכנסת שהפילו את ההצעה. "סבורים שראוי שילד שנרצח ימשיך לשאת את שם ההורה שרצח אותו", מסרו והוסיפו כי ימשיכו "להאבק למען הילדים שנרצחו ובני משפחותיהם".
אליאן סורקין, אמה של ענבל שנרצחה על ידי בעלה, עדיין נאלצת לראות את השם משפחה של הרוצח בתעודת זהות שלה. "לצערי הקשבתי לתוצאה, והיא פשוט מבזה. ההצבעה נעשית בעיניי בצורה מזלזלת מצד חברי הכנסת. הדרך וההקשבה לא מעניין אותם בכלל. לצערי, הכל פוליטיקה. הייתי רוצה לראות מה היה קורה אם אחד מחברי הכנסת היה במקומי, אם הוא לא היה מפעיל לחץ וגורם שהחוק יעבור. פשוט מביש ומבזה".
מאחורי היוזמה עומד סיפורה הטראגי של ענבל סורקין, תושבת אילת לשעבר, שנרצחה באפריל 2011 על ידי בעלה דוד חן בקרית מוצקין. חן, שנעץ בגבה סכין מטבח שלוש פעמים, נידון במסגרת עסקת טיעון ל-20 שנות מאסר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו