לאחר מאבק ארוך: הכנסת תצביע על חוק שיאפשר הסרת שם משפחה של רוצח מתעודת הזהות של הקורבן

הצעת החוק מגיעה גם בעקבות המקרה של ענבל סורקין, שנרצחה על ידי בעלה דוד חן ב-2011 • למרות פניות חוזרות של המשפחה, משרד הפנים סירב לשנות את שם משפחתה של ענבל בחזרה לשם נעוריה • אמה, אליאן: "לא מסוגלת לישון בלילה בידיעה שביתי שנרצחה על ידי בעלה, תישא את שם משפחתו גם במותה"

ענבל ז"ל לצד אמה, אליאן סורקין . צילום: ללא קרדיט

מליאת הכנסת צפויה להצביע מחר (רביעי) על תיקון לחוק מרשם האוכלוסין בקריאה טרומית, שיאפשר שינוי שם משפחה של קורבנות עבירת רצח שבוצעה על ידי בני משפחתם. התיקון, אותו יזמה ח"כ ד"ר מטי צרפתי הרכבי (יש עתיד), נועד לפתור מצב אבסורדי בו קורבנות רצח נושאים את שם משפחת הרוצח גם לאחר מותם. הצעת החוק גובשה בשיתוף עו״ד רותי אלדר מארגון משפחות נרצחים ונרצחות.

מאחורי היוזמה עומד סיפורה הטראגי של ענבל סורקין, תושבת אילת לשעבר, שנרצחה באפריל 2011 על ידי בעלה דוד חן בקרית מוצקין. חן, שנעץ בגבה סכין מטבח שלוש פעמים, נידון במסגרת עסקת טיעון ל-20 שנות מאסר.

ענבל,ז"ל לצד אמה, אליאן סורקין. "כבר לא תספיק לשנות את שמה", צילום: ללא קרדיט

למרות פניות חוזרות ונשנות של משפחת סורקין למשרד הפנים בבקשה לשנות את שם משפחתה של ענבל בחזרה לשם נעוריה, הם נתקלו בסירוב עקבי מצד הפקידות. "אני לא מסוגלת לישון בלילה בידיעה שביתי שנרצחה על ידי בעלה, תישא את שם משפחתו גם במותה", אומרת אמה של ענבל, אליאן סורקין. "היא כבר לא כאן בשביל לשנות את השם, אנחנו פה בשבילה כדי לעשות את זה".

"הסיפור האישי לא מרפה ממני", מוסיפה סורקין. "לא הגיוני ששם המשפחה של הרוצח מופיע בתעודת הזהות הפרטית. האובדן הוא קשה מנשוא ועוד לשאת את שם המשפחה של הרוצח בתוך תעודת הזהות שלי. פניתי למשרד הפנים וקיבלתי מענה שלילי - 'אי אפשר לשנות את החוק'. אני פונה לכל חברי הכנסת באופן אישי ומקווה שקולי יישמע והתיקון בחוק ייעשה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר