מקס ויפר מתחזה לאזרח קנדי דובר אנגלית מושלמת, מנהל שיחות עם פלשתינים ואנשים מכל העולם על המלחמה בישראל, ומעמת אותם עם טענות ושקרים שהם מפיצים.
ויפר, בן ה-25 מאשדוד, ניגש לנושא בדרך מקורית, בשפה שוטפת עם כריזמה והומור, והופך לדמות בולטת בזירת ההסברה הישראלית
הצגת פוסט זה באינסטגרם
המטרה של מקס: לא רק להציג את עמדותיה של ישראל, אלא גם לשנות את התפיסה הבינלאומית דרך שיחות בגובה העיניים. “הפתיע אותי לגלות כמה אנשים בעולם שופטים אותנו בלי לדעת את העובדות״, הוא אומר, “אבל כשאתה מדבר בנחמדות ומציג את הדברים כמו שצריך, אפשר לשנות את דעתם״.
כל ההתחלות קשות
״עד גיל 12 גדלתי אצל סבא וסבתא שלי, וחשבתי שהם ההורים שלי״, הוא משתף. ההורים שלי עזבו לחו”ל זמן קצר לאחר שנולדתי, והשאירו אותי לגדול בישראל״. אמו חזרה לארץ לאחר זמן מה, אך מאחר שחשב שסבו וסבתו הם הוריו, היא נאלצה לקבל את תפקידה החדש - אחותו הגדולה של מקס. אך את האמת הוא גילה במקרה, כשיועצת בבית הספר חשפה בפניו את האמת: “זה היה גילוי שטלטל אותי לגמרי״, הוא משתף, “לקח לי זמן לעכל את זה״.
מאיפה למדת לדבר אנגלית כל-כך שוטפת?
“זה מצחיק כי אין לי אפילו בגרות באנגלית״,הוא עונה, “אבל זה לא עצר אותי. החלטתי ללמוד לבד, צעד אחר צעד. ראיתי בזה אתגר, וגם רציתי להוכיח לעצמי שאני מסוגל״. ההתמדה שלו הובילה אותו לשליטה מלאה בשפה, שאותה הוא מנצל כיום גם כדי ליצור תוכן, וגם כדי ללמד אנשים לדבר בצורה שוטפת כמוהו, בדרך הייחודית שלו.
מה הכי הפתיע אותך?
"התאכזבתי מאוד כשבחור ערבי-ישראלי, שחשב שאני מקנדה, סיפר לי כמה רע לו בישראל וכמה הוא שונא את המדינה", הוא אומר. "אבל כשהוא גילה שאני מישראל, הוא שינה מהר את דעתו כדי להגן על עצמו".
הצגת פוסט זה באינסטגרם
"מה שהכי הפתיע אותי לטובה זה שרוב האיראנים שאני מדבר איתם באפליקציה דווקא אוהבים את ישראל או לפחות אין להם בעיה איתנו", הוא מוסיף. "הם מתעניינים, שואלים שאלות אמיתיות, וזה נותן תחושה שאולי אפשר לגשר על פערים".
ואיך התגובות ברשתות?
״אני לא רק מתעמת עם שונאי ישראל, אלא גם מציע להם זווית חדשה ומאוזנת על המצב בארץ. אני מקבל כל יום איומים ברשתות״, הוא אומר, “אבל זה לא מונע ממני להמשיך. אני מרגיש שזו האחריות שלי להראות את הצד שלנו בצורה יצירתית. זה אולי מסוכן, אבל חשוב״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו