תוכנית דרמטית תשים סוף למחדל הקליטה הסלולרית ביו"ש

במשך שנים ישנם קשיי קליטה חמורים ביו"ש, בין היתר באזורים אסטרטגיים שבהם התרחשו פיגועים ותאונות קשות מבלי יכולת להגיב & לאחר עבודת מטה, בהובלת שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וראש מנהלת ההתיישבות, יצא שלב ראשון להקמת 22 תרנים בתוך כשנה & בתוך כשלוש שנים מקווים במנהלת להקים כ-40 תרנים ולשנות את המצב האבסורדי מקצה לקצה

קשיי קליטה ביו"ש - סכנה ביטחונית. צילום: רפאל בן ארי (ארכיון)

בעיית הקליטה הסלולרית ביהודה ושומרון היא הרבה יותר מאשר נוחות. במשך השנים שעברו התרחשו פיגועים קשים באזורים שבהם לא הייתה קליטה, והנפגעים נאלצו להתרחק מזירת האירוע על מנת להזעיק את כוחות הביטחון. כך, לפני כחודשיים בוצע פיגוע קשה בסמוך לכפר אידנא שבגזרת חברון, אך מכיוון שהיה זה אזור ללא קליטה, מי שעדכן את כוחות הביטחון היו גורמים פלשתינים.

לאורך השנים, בדגש על השנה האחרונה, נעשו תיקונים מסויימים למחדל הגדול, שעליו מתריעים כבר זמן רב מאוד, אך מדובר היה בפתרון נקודתי בלבד. לפני מספר שבועות חנך שר התקשורת שלמה קרעי תורן חדש שפותר את בעיית הקליטה באזור הר חברון, בין היתר בזירת הפיגוע בכפר אידנא, ולפני כשנה נחנך תורן באזור בנימין שפתר גם שם בעיה ארוכת שנים.

זירת פיגוע בדרום הר חברון (ארכיון). המצב האבסורדי יסתיים? , צילום: חסד הלל/TPS

כעת, בהובלת מנהלת ההתיישבות, המנהל האזרחי ומשרד התקשורת, מסתמן פתרון רחב ומהותי בהרבה למחדל ארוך השנים. במסגרת מכרז שאפתני מבקשים במנהלת ההתיישבות להציב בתוך כשנה 22 תרנים לקליטה סלולרית, שלב ראשון מתוך כשניים, שיסגרו את הפער ויאפשרו לתושבי האזור, ישראלים ופלשתינים כאחד, קליטה סלולרית נאותה – בשגרה ובחירום, בין אם מדובר בפיגוע או בתאונת דרכים. את הקמת התרנים יתקצב משרד האוצר והם יצאו לביצוע כבר בתקופה הקרובה.

המטרה - פריסה רחבה, בכל רחבי יו"ש

מפרטים ראשוניים שהגיעו לידי "ישראל היום" עולה כי מדובר בתוכנית בעלת מספר שלבים, שהראשונה צפויה לצאת לדרך כבר בעתיד הקרוב. 22 תרנים יוקמו בעלות משוערת של 30 מיליון שקלים. שוריינו בנוסף 50 מיליון שקלים לשלב השני של הפרויקט, להקמת תרנים נוספים לשיפור הקליטה הסלולרית.

שר האוצר סמוטריץ'. מוביל את עבודת המטה ליישום התוכנית, צילום: אורן בן חקון

הפריסה רחבה, בכל רחבי יו"ש. לצורך ההשוואה – בשנה החולפת הוקמו בסך הכל שני תרנים. המטרה היא שבתוך שנה מהיום יהיו 22 תרנים שיוקמו בכל יהודה ושומרון, ועוד בין 15 ל-20 שיהיו בתכנון לשנים באות. בתוך כשלוש שנים, מקווים במנהלת ההתיישבות, להציב כ-40 תרנים ביו"ש.

על מנת לייצר את התוכנית השאפתנית, שכבר כעת יוצאת לדרך, נערכו לא מעט דיונים בחודשים האחרונים. הדיונים נערכו במתווה שולחן עגול, בהובלת שר האוצר בצלאל סמוטריץ', בהובלת ראש המנהלת, יהודה אליהו ובהשתתפות קמ"ט תקשורת במנהל האזרחי ונציגי משרד התקשורת, שקיבלו דרקטיבה ברורה מצד השר שלמה קרעי לקדם את הנושא בכל המהירות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר