עימותים סוערים פרצו אמש (ראשון) בכנס העיתונות באילת, כאשר הפאנל "מלחמה ומשפט" הפך לזירת התגוששות בשאלת האחריות למחדל ה-7 באוקטובר. שמעון אלקבץ, מפקד גל"צ לשעבר שבתו סיון נרצחה בטבח, תקף בחריפות: "שמעתי שמפקד פיקוד דרום אמר שהוא לא היה בבית כבר שנה. גם הבת שלי לא הייתה, ולצערי כבר לא תהיה יותר. הוא וכל מי שחתום על המחדל הזה חייבים ללכת הביתה מיד אחרי המלחמה!".
"כששלפו את הילדה שלי מהבית שלה ורצחו אותה עם משפחתה בכפר עזה, אף אחד לא שאל אותה על הפיכה או רפורמה", המשיך אלקבץ, "הם אנסו, רצחו ושרפו, ואנחנו מסתתרים מאחורי צידוקים ערכיים. צריך לנצח את המלחמה הזאת, אני כבר איבדתי את הילדה שלי - זה בשביל כולנו".
הוויכוח על הרפורמה המשפטית הסעיר את המשתתפים. ראש עיריית דימונה, בני ביטון, טען: "אני בעד הרפורמה המשפטית אבל נגד האופן שבו הוציאו אותה לפועל. כתוצאה מהרפורמה הזאת ומהקרע שהיה בעם ישראל החלה המלחמה הנוראית הזאת".
מנגד, אראל סג"ל (ערוץ 14) קרא להמשיך בקידום הרפורמה: "הפכנו את המשפטנים שלנו לכת הכי חזקה. לפרקליטות יש כוח עצום והוא לא מפוקח. דיני המלחמה חייבים להשתנות".
תא"ל (מיל') רן כוכב, דובר צה"ל לשעבר, מתח ביקורת על התנהלות הצבא: "זו טעות שמזמן לא סיימו את התחקירים. זה היה מגביר את אמון הציבור בצבא". על הסרבנות הוסיף: "הניסיון של הצבא להימנע מלתפוס צד פוליטי היה טעות. צה"ל היה צריך לדבר עם הציבור ולהגיד את דעתו כנגד הסרבנות בצורה בוטה יותר".
נווה דרומי (i24NEWS) התייחסה לאחריות נתניהו: "הוא יודע שליד השם שלו בוויקיפדיה יהיה רשום 'אחראי על ה-7 באוקטובר'. אחריות היא מקום של קבלת החלטות לא פופולריות". ירון אברהם (חדשות 12) הוסיף: "היו זחיחות, יוהרה וחוסר קשב לפני ה-7 באוקטובר. מי שרוצה להדיח ראש ממשלה - עושים זאת בקלפי".
הדיון על סיקור המחאה טרם המלחמה חשף מחלוקת בין העיתונאים. בעוד אורי דגון מ"ישראל היום" הדגיש את החשיבות של התנגדות לסרבנות, טען ירון אברהם: "כשיש מאות אלפים ברחובות, לא לסקר את העניין זה פשע תקשורתי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו