למרות מעורבותה בטבח: גוגל מאפשרת לעובדיה לתרום לאונר״א מכספי החברה

סוכנות הסעד והפליטים של האו"ם שאנשיה השתתפו בטבח 7 באוקטובר נמצאת ברשימה העמותות המומלצות לתרומה • תגובת גוגל: ״העובדים יכולים לתמוך בארגונים שזכאותם לתרומה תאגידית נבחנה על ידי ספק צד שלישי״

הסנסורים רגישים לארגון שהוכח כי אנשיו אינם חפים מפשע. גוגל ואונר"א. צילום: GettyImages, אי אף פי

עובדי חברת גוגל העולמית, ובתוכם העובדים בישראל, קיבלו אתמול (שני) 400 דולר שאותם הם יכולים לתרום לעמותה מרשימת העמותות שגוגל מציעה. בין העמותות נמצאת לא אחרת מאשר אונר"א - שלאחרונה פעילותה נבלמה בישראל על רקע מעורבות אנשיה ב-7 באוקטובר.

כאמור, העובדים קיבלו אפשרות לתרום 400 דולר לכל ארגון העולה על רוחם מתוך רשימה שכללה מעל אלף עמותות שעוסקות במטרות שונות ומגוונות. בצ'אט פנימי של עובדי גוגל ישראלים ותומכי ישראל, הסבו עובדים את תשומת לב חבריהם לכך שקיימת אפשרות לתרום לאונר"א ולארגוני בת שלהם.

"זכאים לתוכניות תרומה תאגידיות". אמצעי לחימה של חמאס בתוך תשתיות אונר"א (ארכיון), צילום: דובר צה"ל

בסך הכל, גוגל העבירה כספים לכ-180 אלף עובדים - כך שסך התרומה לארגונים השונים עומד על 72 מיליון דולרים. עוד חשוב לציין כי מאז תחילת מלחמת חרבות ברזל, גוגל פעלה רבות עבור התרמה מצד עובדים בכל העולם למגן דוד אדום, איחוד הצלה וער"ן.

עליית מדרגה בניתוק הקשר בין ישראל לסוכנות

בחודש שעבר נרשם רגע היסטורי בכנסת, כאשר אושרו ברוב גדול שני חוקים לבלימת פעילות "סוכנות הסעד והפליטים של האו"ם" בירושלים ובעזה. החוק הראשון מונע את פעילות אונר"א במחנה הפליטים שועפט בירושלים, ובכלל, את כל פעילות הארגון במזרח ירושלים. החוק השני מונע מגע בין אנשי ממשל ישראלים לאנשי אונר"א. המשמעות: שלילת האפשרות מאנשי הארגון לעבוד בעזה, לעבור אליה ובכלל.

בהתאם להצעת החוק, אונר"א לא תפעיל כל נציגות, לא תספק כל שירות ולא תקיים כל פעילות, במישרין או בעקיפין, בשטחה הריבוני של מדינת ישראל.

שר החוץ של האיחוד האירופי, ז'וזפ בורל, גינה את ההחלטה הישראלית: "חקיקה זו עומדת בסתירה חריפה למשפט הבינלאומי ולעקרון ההומניטרי הבסיסי של אנושיות".

בעולם לא מקבלים את החלטת ישראל לבלום את פעולת אונר"א. שר החוץ של האיחוד האירופי, ז'וזף בורל, צילום: אי.פי

מגוגל ישראל נמסר בתגובה: "עובדי גוגל יכולים לבחור לתמוך בארגונים מבין למעלה מ-200,000 ארגונים הנכללים בפלטפורמת Benevity, שהינה ספק צד שלישי אשר מאמת את הגורמים הזכאים לתכניות תרומה תאגידית, ודורש מהם לאשר את התאמתם למדיניות הזכאות של התוכנית באופן קבוע".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר