נזקים מירי רקטי בעיר אשקלון. . צילום: קובי גדעון לע"מ

על אף המלחמה - עולים חדשים בוחרים להתגורר באשקלון

העיר הדרומית הייתה אחד המוקדים המרכזיים של הלחימה בשנה החולפת • למרות הקשיים הביטחוניים, משפחות עולים מספרות על תחושת "להיות בבית" בישראל ועל הרצון להמשיך ולבנות את חייהן במדינה • ראש העיר תומר גלאם מברך: "הבחירה באשקלון מהווה עדות לאיכות החיים הגבוהה ולחוסן הקהילתי המיוחד שנוצר בה"

[object Object]

בימים אלה, כשישראל נמצאת באחת התקופות המורכבות ביותר מבחינה ביטחונית, דווקא משפחות עולים חדשים בוחרות להתמקם בעיר אשקלון, שהייתה אחד המוקדים המרכזיים של הלחימה בשנה החולפת. לעומת הקשיים הביטחוניים, הן מספרות על תחושת "להיות בבית" בישראל ועל הרצון להמשיך ולבנות את חייהם במדינה.

משפחת שיינקמן, צילום: ללא קרדיט

גלינה שיינקמן היא אחת משלוש העולות שנפגשנו איתן. היא עלתה לישראל יחד עם בעלה מיכאל וביתם ניקיטה, רק שבועיים לאחר פרוץ המלחמה האחרונה. "כולם כולל כולם ניסו לשכנע אותי לא לטוס לישראל, אבל התחושה הפנימית שלי אמרה לי שהכל יחלוף ויהיה פה טוב," מספרת גלינה.

לאחר שהות קצרה בדירה הקטנה של בתה, המשפחה עברה לשכונה חדשה בצפון העיר, לבניין חדש עם ממ"ד. "שם כבר היה הרבה יותר נוח וללא פאניקה – הרגשנו ביטחון, גם בגלל כיפת ברזל וגם אותה תחושה ליוותה אותי – הכל יעבור," מסבירה גלינה.

מאיה קוטילר, פסיכולוגית סוציאלית, עלתה עם שני בניה מקסים ודניס בעקבות בני משפחה וחברים שמתגוררים באשקלון. "כמובן לא תכננתי להגיע בזמן המלחמה עצמה, ידעתי שיש פה מצב בטחוני מפעם לפעם," היא מספרת, "אבל כעבור זמן חשבתי לעצמי מה הטעם לדחות, לא היה טעם, ידעתי שזה לא לנצח".

משפחת קוטילר, צילום: ללא קרדיט

למרות שהתקופה הראשונה לא הייתה קלה, מאיה החליטה להישאר באשקלון. "הכרטיס שהיה לנו הוא לכיוון אחד, לפה לבית שלנו," היא אומרת. גם ילדיה הקטנים, שלא ידעו מה זה בכלל מלחמה, "בגדול הם נהנים פה מאוד".

שרה מרקוביץ', שגדלה בניו יורק וחוותה אנטישמיות רבה בילדותה, כבר מתגוררת בישראל כשנתיים. שרה מלמדת אנגלית במסגרת תלמ״א, תכנית לאומית למצוינות אנגלית. "כשהגעתי לישראל זה פעם ראשונה שהרגשתי שיש לי אוויר בריאות ושאני מצליחה לנשום לעמוק. פעם ראשונה שהרגשתי חלק מקהילה ואוכלוסייה ולא הייתי הזרה שצוחקים עליה," היא מספרת.

שרה מרקוביץ', צילום: ללא קרדיט

מיד לאחר השבת השחורה, החליטה שרה לעשות עלייה ולהישאר בישראל לאורך זמן. "לא משנה מה יקרה ישראל היא הבית שלי," היא אומרת בביטחון. כיום, שרה מלמדת אנגלית לתלמידים בבית ספר שנפתח בשפיים עבור ילדים מכפר עזה, שחוו את "הנורא מכל".

ראש עיריית אשקלון, תומר גלאם, מברך באופן אישי את העולים החדשים וגאה על היותה של אשקלון עיר מובילה בקליטת עלייה. "העובדה שמשפחות רבות, מהארץ ומחו"ל, בוחרות להתגורר באשקלון מהווה עדות לאיכות החיים הגבוהה ולחוסן הקהילתי המיוחד שנוצר בה," הוא אומר.

ראש עיריית אשקלון תומר גלאם בבית שספג פגיעה ישירה (ארכיון), צילום: איתיאל ציון

למרות האתגרים הביטחוניים, העולים מדגישים את תחושת ה"בית" שהם מוצאים בישראל ואת הרצון להמשיך ולבנות את חייהם במדינה. הם מספרים על התמיכה שקיבלו מהקהילה המקומית ועל השינוי המשמעותי שחלו בחייהם עם ההחלטה לעשות עלייה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו