העצרת המרכזית למען החטופים והנעדרים התקיימה הערב (שבת) בכיכר החטופים בתל אביב, על רקע השיחות על עסקה חדשה ובסימן חג הפורים.
עדינה משה, שנחטפה בידי חמאס לעזה ושוחררה בעסקת החטופים, אמרה: "לא ייתכן שהמדינה ממשיכה להתעלם מהשבויים. זה הדבר הכי נורא שאי פעם חשבתי שיכול לקרות כאן. זה לא יכול להיות.. לא אכפת לי מי המושל, לא אכפת לי, הם כבר לא שלי אף אחד. אף אחד מהם לא שלי והדגל הזה הוא לא שלי והמדינה כבר לא שלי. מישהו צריך לקחת את המושכות בחוכמה ולהוציא אותם משם. זה היה צריך לקרות מזמן".
"ירדן ביבס עדיין שם", אמרה משה בדמעות. "והוא משוכנע שאשתו ניצלה"
במהלך העצרת דיבר השר לשעבר יזהר שי, אביו של סמ״ר ירון אורי שי ז״ל שנפל ב-7 באוקטובר, ואמר: "מדינת ישראל לא רק חייבת לנו את עשיית הצדק, שכל כך מגיע לנו. היא גם חייבת את הצדק הזה ל-134 החטופות ולמשפחות שלהם. מדינת ישראל חייבת להחזיר את כולם הביתה. אין ניצחון, יש רק הפסד אחד גדול כל עוד לא חזרו הביתה".
בנוסף, התקיימו הופעות של שי גבסו ושל מרגי, והרב יוני לביא הוביל את קריאת מגילת אסתר.