"חוויתי את עוולות מערכת המשפט בישראל": לאחר שלוש שנים ושבעה חודשים מאז נעצר באוקראינה, מייסד טלגראס, עמוס סילבר, שוחרר היום (חמישי) למעצר בית באיזוק אלקטרוני. זאת בעקבות החלטת בית המשפט המחוזי בלוד אתמול והחלטתה של הפרקליטות לא להגיש בקשת עיכוב.
"זה לא היה צריך לקחת שלוש וחצי שנים": מייסד טלגראס שוחרר למעצר בית // צילום: שמואל בוכריס
בצאתו אמר: "במשך שלוש וחצי שנים חווייתי על בשרי בכל צורה אפשרית את העוולות של מערכת המשפט בישראל על כל זרועותיה, החל מהמשטרה, הפרקליטות וכלה בבתי המשפט שהכשירו את השרץ הזה.
"העובדה שהגדירו אותי כראש ארגון פשיעה ואת טלגראס כארגון פשיעה זו זילות חמורה של המושג פשיעה. ואולי זה ההסבר למה מדינת ישראל לא מצליחה להתמודד עם פשיעה. היא מגדירה אותו בצורה פוליטית ולא לוקחת בחשבון את הביטחון האישי של האזרחים. אני מאוד שמח להשתחרר. חיכיתי ליום הזה הרבה זמן. יש מועקה שמתלווה לשחרור שלי. עצם זה שהשחרור שלי הוא כל כך מרגש זו תעודת עניות למערכת המשפט.
"זה לא היה צריך לקחת שלוש וחצי שנים, גם לא שנתיים וגם לא שנה. עכשיו אני אתפנה למשפחה ולחברים. במשך שלוש שנים לא ראיתי את השמיים בלי סורגים ולא הלכתי בלי אזיקים. חוויתי את העול. זה שעבוד של המדינה את האזרחים שלה. חוויתי את זה ברמות הכי קשות שיש בלי שיש בתיק שלי אף מתלונן ואף קורבן. פשוט פגעתי באגו של גופי מערכת השלטון. כל מה שהיה זו נקמה על זה שהצלחנו. עשינו שינוי מקצה לקצה ועל זה מתנקמים בי. לא רק שאין נפגעים כל האנשים אמרו שזו פעילות מבורכת.
"פרשת טלגראס מבחינתי מתחילה היום. החלטתי להקים את מפלגת יש כיוון, שתתמקד בחירות. כיום הפרקליטות והמשטרה ובתי המשפט לוקחים לאנשים את החירות ועושים מה שהם רוצים. אין פיקוח על הפרקליטות. אם היה פיקוח לא היה נגדי תיק. אני מאוד מתרגש ואצטרך לעכל את האוויר החופשי הזה".
כאמור, על פי החשד נמכרו במסגרת פעילות הארגון בישראל סמים מסוג MDMA ואקסטזי בנוסף לכמויות עצומות של חשיש ומריחואנה בשווי מאות מיליוני שקלים ובמשקל כולל של עשרות טונות.
במרץ 2019 נעצר סילבר באוקראינה לבקשת מדינת ישראל, ובמקביל עצרה משטרת ישראל שותפים רבים לעבירות ותפסה ראיות וחומרי מחשב, במסגרת מבצע מקיף וחובק עולם נגד הארגון ומנהליו.
סילבר שוחרר כעת בתנאים מגבילים, ומשפטו יימשך.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו